Cele mai bune documentare din lume, proiectate la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Festival Internaţional de Film Documentar "Cinema Politica" se va desfăşura începănd de astăzi şi până duminică la Iaşi. Proiectul, iniţiat de asociaţia Uberculture din

Primul Festival Internaţional de Film Documentar "Cinema Politica" se va desfăşura începănd de astăzi şi până duminică la Iaşi. Proiectul, iniţiat de asociaţia Uberculture din Canada, cuprinde mai multe centre culturale pentru difuzarea unei serii de documentare cu teme preponderant sociale. Printre aceste teme se numără rezervele de apă, prostituţia, impactul marilor aglomeraţii urbane asupra mediului dar şi asupra oamenilor din zonele rurale, sau resursele energetice.

În cele trei zile de festival, ieşenii vor avea ocazia să urmărească 17 documentare, care vor rula în incinta Casei de Cultură "Mihail Ursachi", intrarea fiind liberă. "Vă rog să consemnaţi, iar asta v-o spune un regizor, adică un om care se pricepe la filme, că festivalul cuprinde cele mai bune documentare din lume care au fost realizate în ultimii trei ani", a recomandat presei regizorul canadian Daniel Ross, prezent ieri la Iaşi pentru promovarea proiectului. În viitorul apropiat, programul "Cinema Politica" va continua şi în alte oraşe din ţară, printer care Bucureşti, Tărgu-Mureş, Timişoara şi Bistriţa.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite