Cu blogul pe scenele Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blogul Abjectului a stârnit controverse încă de când a apărut, acum doi ani (a fost acuzat de atitudini misogine şi că foloseşte un limbaj prea "colorat"). De curând însă, acest blog a fost

Blogul Abjectului a stârnit controverse încă de când a apărut, acum doi ani (a fost acuzat de atitudini misogine şi că foloseşte un limbaj prea "colorat"). De curând însă, acest blog a fost selecţionat în cadrul proiectului internaţional "Blog The Theatre" şi se va monta o piesă după un text din el.

"Blog The Theatre" este un proiect iniţiat de Teatrul Schauspielhaus din Graz, Austria, în care sunt implicate cinci ţări: Austria, Ungaria, Polonia, Italia şi România. Prima fază a acestui proiect a fost căutarea blogurilor care să se preteze să fie puse în scenă. În România, au existat trei blog-scouts, care, începând cu luna septembrie, s-au apucat să caute prin blogosfera românească.

De curând, au fost date publicităţii rezultatele acestei selecţii, la care s-au adăugat blogurile votate de public. Alesul juriului de blog-scouts a fost un post care se află pe blogul Abjectului (abjectu.weblog.ro), despre o campanie publicitară la tampoane parfumate.


Pasul următor este realizarea unor piese de teatru de 30 de minute după blogurile selecţionate, cu care se va merge la "Graz Blog The Theatre Festival". Piesele cu care vor veni cele cinci ţări participante vor intra iarăşi în concurs, în urma căruia se va alege o câştigătoare. Aceasta va beneficia de o montare cu un buget generos şi de un turneu european.

Mai multe despre bloggerul ajuns dramaturg, în interviul cu Abjectu din "Adevărul literar & Artistic" de astăzi .

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite