Vaticanul acuză filmul "Avatar" că propune venerarea naturii în locul religiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la Vatican consideră că filmul creat de James Cameron promovează venerarea naturii ca substitut pentru religie.

Presa catolică de la Vatican s-a arătat revoltată de simplitatea filmului lui James Cameron. care propune venerarea naturii, ca substitut al religiei. Filmul care a cucerit o lume întreagă şi a înregistrat încasări record în cinematografe încearcă să transforme "ecologia într-o religie a mileniului", susţin jurnaliştii de la postul "Vatican Radio". Potrivit purtătorului de cuvânt al Papei, aceste păreri sunt împărtăşite şi de Suveranul Pontif.

Vaticanul nu este singurul deranjat de filmul lui Cameron. Presa conversatoare şi republicană sin Statele Unite a declarat filmul anti-american.

"Avatar este o alegorie science-fiction a SUA, o critică a Americii de la constituire şi până la războiul din Irak", a declarat criticul de film conservator John Nolte.

Consilierul municipal al oraşului Chicago, James Balcer, veteran de război, este idignat de capodopera 3 -D a lui Cameron. Potrivit acestuia, filmul îi reprezintă pe ceebri puşcaşi marini ai armatei americani ca pe nişte nebuni.

Potrivit CNN, unii dintre spectatorii care au văzut filmul au plecat din sala de cinematograf cu gânduri de sinucidere, vrăjiţi fiind de frumuseţea planetei Pandora.


Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite