VIDEO "Avatar" în Ţara Minunilor: 3D-ul va schimba modalitatea de a face filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia 3D  a fost folosită cu succes de James Cameron în "Avatar", peliculă care  a depăşit recordurile de încasări stabilite de "Titanic". Tim Burton a apelat la tehnologia 3D pentru a crea o viziune flamboyantă a unei poveşti clasice: "Alice în Ţara Minunilor".

După succesul răsunător al "Avatar"-ului lui Cameron tot mai multe filme vor fi lansate şi în versiune 3D. Pentru o imitaţie cât mai bună a realităţii, spectatorii se fac că nu văd preţul piperat al biletelor.

"Nu m-aş întoarce la versiunea 2D. Nu aş vrea să fac filme monosonore, cum nu aş vrea să fac filme alb-negru", a declarat producătorul "Avatar"-ului, Jon Landau, citat de dailynews.com

3D va invada nu doar marele ecran, ci va pătrunde şi în sufrageriile noastre, Marii producători de electronice lucrează deja la "televizoarele viitorului", în timp ce posturi de televiziune, precum ESPN, se pregătesc pentru a transmite în versiune 3D evenimente globale. ESPN 3D va intra pe piaţa în acest an, odată cu transmiterea Campionatului Mondial de Fotbal

IMAX, Sony şi Discovery Channel sunt cele care vor face un pas înainte în transmiterea non-stop în versiune 3D începând din 2011.

"3-D nu este un moft. Este aici pentru a rămâne", a declarat regizorul Tim Burton.

"Asta nu înseamnă că toate filmele care vor fi produse, vor fi 3D. "Alice în Ţara Minunilor" a fost un material care s-a pretat 3D-ului", a adăugat acesta.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite