O artistă din Grecia face reclamă României pe banii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stasinopoulou, o artistă amatoare, originară din Grecia, înarmată cu un aparat de fotografiat, a colindat România în lung şi-n lat, surprinzându-i frumuseţile în imagini.Munca sa de doi ani

Stasinopoulou, o artistă amatoare, originară din Grecia, înarmată cu un aparat de fotografiat, a colindat România în lung şi-n lat, surprinzându-i frumuseţile în imagini.
Munca sa de doi ani s-a materializat într-un album fotografic, "România inimii mele", o ţară care "m-a emoţionat prin simplitatea şi generoasa ei ospitalitate", subliniază autoarea. Ediţia, susţinută din bani proprii, nu are caracter comercial, iar cele 4.000 de exemplare vor fi distribuite gratuit în România şi Grecia. Peste 100 de pagini sunt dedicate locurilor şi oamenilor de pe aceste meleaguri (o casă ţărănească cu muşcate,dealuri verzi la poalele munţilor înzăpeziţi, maramureşeni în costume populare, obiceiuri tradiţionale, bătrâni şi copii în diverse ipostaze, case moldoveneşti). Bisericile şi mănăstirile ocupă un spaţiu generos. Mănăstirea Humor din Moldova, turlele bisericilor din lemn din Maramureş, încondeierea ouălor în Bucovina, Biserica Sf. Nicolae din Braşov - prima şcoală românească, sau Patriarhia Română din Bucureşti au captat atenţia fotografului. "Iubeşti o ţară atunci când îi iubeşti oamenii; ei, care inspiră prietenii profunde, te fac să le simţi ţara ca pe o a doua patrie. Oameni deschişi, simpli, generoşi, optimişti, plini de energie", scrie Dimitra Stasinopoulou în prefaţa albumului său. Nici Bucureştiul sau sălbăticia Deltei Dunării nu a scăpat de ochiul iscoditor al unei artiste, îndrăgostită iremediabil de România.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite