Furat pentru a doua oară, un tablou Van Gogh de 50 milioane de dolari încă nu a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tablou în valoare de 50 de milioane de dolari, pictat de Van Gogh în 1887, a fost furat în plină zi, pentru a doua oară, din acelaşi muzeu din Cairo din care mai fusese sustras în urmă cu peste 30 de ani şi recuperat un deceniu mai tărziu, în Kuweit.

Doi italieni, un bărbat şi o femeie, au fost arestaţi în timp ce încercau să fugă din ţară cu tabloul, informează BBC. Tabloul, cunoscut sub denumirile de "Flori de mac" sau "Vază şi flori", a fost tăiat din rama sa şi sustras din muzeul Mahmoud Khalil din Cairo, la puţin timp după deschiderea muzeului, a declarat ministrul egiptean al culturii, Farouk Hosni.

Pictura, realizată de Van Gogh cu trei ani înainte de moartea sa, măsoară 30 de centimetri pe 30 centimetri, şi înfăţişează flori roşii şi galbene.

Muzeul Mahmoud Khalil, situat pe malul Nilului, a fost întemeiat de politicianul egiptean cu acelaşi nume în anii '30 şi adăposteşte una dintre cele mai frumoase colecţii de opere de artă europeană din secolele XIX-XX din Orientul Mijlociu. Aici sunt expuse picturi de Monet, Renoir, Degas, Gauguin, Manet.

Poliţia studiază imaginile camerelor de securitate şi îi chestionează pe angajaţii muzeului Mahmoud Khalil.

Nouă picturi fuseseră furate din acelaşi muzeu anul trecut, dar au fost găsite abandonate afară zece zile mai târziu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite