Agenda culturală europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna 4-10 iulie 2011

Vestul Cehiei Karlovy Vary

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary (KVIFF), ajuns la cea de-a 46-a ediţie, se va desfăşura în cunoscuta staţiune cehă, până pe 9 iulie. Celebrul actor şi regizor american John Turturro va prezenta premiera mondială a filmului „Somewhere Tonight", pe 8 iulie, de la ora 17.00, în Grand Hall şi pe 9 iulie, de la ora 12.30, la Cas Cinema. Printre filmele din competiţie se află „Gypsy / Cigán", al slovacului Martin Šulík şi „Collaborator", debutul în regie al actorului Martin Donovan. Două proiecţii va avea în festival şi filmul „Nader and Simin, A Separation", câştigător al trofeului Ursul de Aur, la Berlin, anul acesta. Filmul va putea fi văzut pe 5 iulie, la ora 10.30, în sala Hotelului Pupp şi pe 8 iulie, la ora 9.00, în Grand Hall. Proiecţia de închidere va fi „Midnight in Paris", cel mai recent film al legendarului Woody Allen (foto) (sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00, în Grand Hall). Din distribuţie fac parte Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Adrien Brody, Marion Cotillard. Un bilet de intrare la film costă 65 de coroane (15 lei).

Sud-Estul Franţei Avignon

A 65-a ediţie a Festivalului de la Avignon se va desfăşura între 6 şi 26 iulie. Îşi vor prezenta producţiile creatori precum Romeo Castellucci, Patrice Chéreau, Patrick Pineau. Spectacolul „Ruins True", al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, ce prezintă în distribuţie dansatori de renume mondial, printre care se numără Liam Clancy, Jess Humphrey şi Yolande Snaith, va participa la Avignon Off (8 - 31 iulie). Festivalul internaţional de teatru Avignon Off prezintă sute de spectacole de mai multe genuri, de la teatru tradiţional la teatru-dans, musical, circ şi pantomimă. Intrările la unele spectacole sunt libere, iar preţul unui bilet poate urca, în funcţie de importanţa reprezentaţiei, până la maximum 38 de euro.

Londra Royal Opera House

Spectacolul de operă „Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, în regia semnată de Moshe Leiser şi Patrice Caurier, are o reprezentaţie astăzi, la Royal Opera House, de la ora 19.30 (ora locală). Orchestra este condusă de Andris Nelsons, iar din distribuţie fac parte soprana Kristine Opolais (Cio-Cio-San), tenorul James Valenti (Pinkerton), baritonul Anthony Michaels-Moore (Sharpless), mezzo-soprana Helene Schneiderman (Suzuki). Preţul unui bilet porneşte de la 8,70 lire sterline şi poate ajunge până la 850 de lire sterline, în loja VIP.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite