Spectacole de Afrim şi Lia Bugnar, la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila“ se va desfăşura în perioada 24 septembrie - 2 octombrie şi va include cele mai noi spectacole ale celor mai prestigioase teatre din ţară.

Programul acestei ediţii, aflată sub patronajul spiritual al dramaturgului brăilean Mihail Sebastian, include zeci de spectacole de teatru dramatic, de păpuşi şi de teatru de stradă, de la cele mai importante instituţii de profil din ţară.

În cadrul evenimentului vor avea loc concerte, lansări de carte şi expoziţii, toate la Brăila, în mai mult de opt săli din oraş.

Printre instituţiile invitate să participe se numără Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cu spectacolul "Felii" de Lia Bugnar, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, cu "Miriam W" de Savyon Liebrecht (regia: Radu Afrim), Teatrul "Nottara" din Bucureşti, cu "Metoda" de Jordi Galceran (regia: Theodor-Cristian Popescu), Teatrul Odeon din Capitală, cu "Natură moartă cu nepot obez" de Ion Sapdaru (regia: Eugen Făt), Teatrul Naţional Târgu Mureş, cu "Un cuplu de români săraci vorbitori de polonă" de Dorota Maslowska (regia: Theodor-Cristian Popescu), Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, cu "Râs nervos" de Christopher Durang (regia: Szabo K. Istvan), şi altele.

Copiii, răsfăţaţi în festival

Copiii au parte şi ei de spectacole create special, la festival fiind confirmată prezenţa unor trupe precum cea a Teatrului Ţăndărică din Bucureşti, a teatrelor de păpuşi şi marionete din Alba Iulia, Bacău, Ploieşti. Spectacolele pentru copii vor avea loc de la ora 11.00, la Teatrul "Cărăbuş" din Brăila.

Printre trupele străine invitate se numără Teatrul din Bursa (Turcia), Teatrul Drumev din Shumen (Bulgaria), Teatrele Sliven şi Yambol (Bulgaria).

Pe 29 septembrie, criticul de teatru Ion Parhon va modera conferinţa "Clasicii în mileniul trei. Scurtă incursiune în teatrul lui Silviu Purcărete", prilej pentru toţi iubitorii de teatru de a viziona fragmente din creaţia marelui regizor român.

În fiecare seară, de la ora 21.00, în holul Teatrului "Maria Filotti" vor avea loc concerte de muzică clasică şi ambientală. De asemenea, pe tot parcursul festivalului, în foaierele teatrului vor avea loc expoziţii ale unor artişti plastici precum Lucian Liciu, Nicoleta Gribincea, Ioan Maric.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite