Zborul haiducilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmările la „Pintea”  au însemnat pentru Florin Piersic o navetă istovitoare, de la Bucureşti la Baia Mare, scene dificile, dar şi contactul cu oameni şi locuri de neuitat. Actorul

Filmările la „Pintea”  au însemnat pentru Florin Piersic o navetă istovitoare, de la Bucureşti la Baia Mare, scene dificile, dar şi contactul cu oameni şi locuri de neuitat.

Actorul povesteşte că a reuşit, în cele din urmă, să facă şi teatru la Bucureşti, şi filmări la Baia Mare. Un singur aspect, spune el, i-a creat anumite reţineri: faptul că era tuns prea scurt. Or, Pintea avea părul lung. Cu graiul maramureşean n-a avut probleme. S-a adaptat repede, mai ales că i s-a atras atenţia că filmul va apărea în toată ţara şi că trebuie să rostească replicile pe înţelesul tuturor.

Dar ăsta a fost un fleac pe lângă faptul că trebuia să fugă de la filmare la Bucureşti şi viceversa, că nu mai avea timp nici să mănânce...

„Am fost şi-om fi!”

Dar cea mai vie i-a rămas în minte secvenţa în care, împreună cu tovarăşii săi, trebuia să sară de pe o stâncă înaltă. „Pipi eu am făcut în pantaloni probabil când eram mic. Însă trebuie să vă spun că la «Pintea» sunt sigur că am făcut pipi pe mine.

Pentru că m-am suit la 12 metri, pe o stâncă, de unde trebuia să mă arunc”, povesteşte amuzat artistul. „Îmi aduc aminte că Ion Marinescu mi-a spus: «În clipa când spui replica, să deschizi braţele pentru că fac un cadru în care tu o să fii ca o cruce». Şi atunci spuneam «am fost şi-om fi», după care mă aruncam. Aşa că am ajuns sus şi echipa mi-a strigat că e cu aparatele pe mine.

 Jos erau cutii de televizor, acoperite cu prelate, ca să-ţi prindă căzătura şi să o amortizeze. Am zis că sar, dar mi se părea foarte mic locul unde trebuia să sar. Ţi se pare că e mare când îl nimeresc alţii. Pe urmă, eu sunt şi greu. Şi uite că am sărit de nici nu-mi vine să cred. A aplaudat toată lumea. Ca să-i dezarmez pe toţi, le-am zis că mă duc să mai sar o dată. Dar n-am mai sărit. Scena asta n-o s-o uit niciodată”, mai spune Piersic.

Miercuri, DVD-ul cu producţia „Pintea” se va vinde împreună cu ziarul „Adevărul”

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite