Brâncuşi, locul 16 în clasamentul celor mai valoroşi artişti vizuali ai secolului XX

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeria londoneză Saatchi a realizat un clasament al celor mai valoroşi artişti vizuali ai secolului XX, în care sculptorul Constantin Brâncuşi ocupă locul 16, în timp liderul este pictorul Pablo Picasso, scrie The Times.

Sondajul s-a desfăşurat timp de 16 săptămâni  pe site-ul galeriei Saatchi şi a atras peste 1,4 milioane de voturi.

Iniţiatorul spaniol al cubismului, Pablo Picasso, s-a clasat pe locul I, cu 21.587 voturi, fiind urmat de unul dintre cei mai revoluţionari pictori ai sfârşitului de secol XIX, francezul Paul Cezanne, cu 21.098 de voturi. Pe locul trei s-a clasat avangardistul austriac Gustav Klimt, cu 20.823 de voturi.

Între primii zece, în funcţie de numărul de voturi acumulate, se află şi Claude Monet (20.684, Henri Matisse (17.096), şi Andy Warhol (17.047).

Sculptorul român Constantin Brâncuşi a adunat 14.224 de voturi, clasându-se înaintea unor nume ca Salvador Dali, Rene Magritte sau Auguste Renoir.

Cel mai scump artist în viaţă, britanicul Damien Hirst, a cărui lucrare "Lullaby Spring" s-a vândut cu 19,2 milioane de dolari în 2007, ocupă locul 53 în clasament.

Demersul galeriei Saatchi, una dintre cele mai importante galerii de artă contemporană din lume, a avut ca scop popularizarea artei în lume, prin alcătuirea unui top al celor mai buni artişti vizuali dintr-o listă de 500 de nume.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite