„Winnetou“, cartea unei prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al treilea volum al romanului „Winnetou“ se distribuie săptămâna viitoare, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.Aventurile lui Winnetou ating punctul culminant. Nu uitaţi să vă cumpăraţi volumul care încheie epopeea unuia dintre cei mai iubiţi eroi.

Scriitorul Karl May (1842-1912) a reuşit să construiască o istorie palpitantă în jurul unui personaj care nu părea să aibă mari şanse să se impună în galeria marilor caractere. Nici nu bănuia că romanul său, publicat în 1893, se va număra printre cele mai bine vândute cărţi ale unui autor german.

Peste 200 de milioane de exemplare au fost achiziţionate de cititorii din întreaga lume. Succesul romanului se datorează înaltelor principii pe care le impune. Winnetou, căpetenia pieilor roşii, este un erou înzestrat cu multe calităţi, un conducător abil, integru şi
curajos, care respectă întotdeauna cuvântul dat şi îşi hrăneşte sufletul dintr-o mare prietenie.

După ce, iniţial, sunt duşmani de moarte, Winnetou şi Old Shatterhand devin cei mai buni prieteni şi fraţi prin legământ, fiind oricând pregătiţi să-şi dea viaţa unul pentru celălalt.

O carte despre iertare

image

Karl May a propagat şi în această carte, ca în multe dintre operele sale, ideea de creştinism probat cu fapte. Mesajul său simplificat a eludat dogma şi intoleranţa. Winnetou şi fratele său alb, Old Shatterhand, sunt războinici neînfricaţi, dar preferă să îşi învingă duşmanii prin isteţime şi prin iertare.

În ciclul literar dedicat pieilor roşii, din care face parte şi romanul „Winnetou“, May prezintă lupta pentru supravieţuire a indienilor, rasă condamnată la dispariţie. Nobleţea, legătura lor indestructibilă cu natura, aprecierea curajului, dar şi a chibzuinţei au înlăturat eticheta nedreaptă de „sălbatici“, care li se pusese.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite