Voci de aur, în Faust

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagiunea 2007-2008 a Operei Naţionale Bucureşti se anunţă sub semnul excelenţei! Primul spectacol, programat pentru astă-seară, la ora 18.00, se bucură de participarea extraordinară a

Stagiunea 2007-2008 a Operei Naţionale Bucureşti se anunţă sub semnul excelenţei!

Primul spectacol, programat pentru astă-seară, la ora 18.00, se bucură de participarea extraordinară a divei Leontina Ciobanu Văduva, care va interpreta personajul Margareta, din spectacolul Faust, de Charles Gounod. Libretul operei este semnat de Jules Barbier şi Michel Carre, după romanul omonim al scriitorului german J.W. Goethe.

Dacă rolul titular este interpretat de tenorul Robert Nagy, partitura Margaretei i-a fost încredinţată celebrei Văduva Leontina Ciobanu, cei doi evoluând alături de invitatul bulgar, basul Julian Konstantinov, în rolul lui Mefisto. Fiecare rol al marii soprane, de la Manon din Manon Lescaut la Drusilla din Încoronarea Popeii, de la Gilda din Rigoletto la Leila din Pescuitorii de perle, de la Adina din Elixirul dragostei la Antonia din Povestirile lui Hoffmann, de la Michaela din Carmen la Norina din Don Pasquale, de la Julieta din Romeo şi Julieta la Mimi din Boema sau de la Lauretta din Gianni Schicchi până la Margareta din Faust, a îmbogăţit-o, făcând-o să lumineze marile scene ale lumii, de la Paris la Londra, de la New York la Florenţa, de la Los Angeles la San Francisco, de la Buenos Aires la Santiago de Chile, de la Toulouse la Viena. "Toate sentimentele umane care se găsesc în viaţă se găsesc şi în operă.

Viaţa însăşi are momente de extremă intensitate. Mi-au plăcut dintotdeauna personajele foarte complexe. Am fost atât de îndrăgostită de Manon, ca şi de Traviata! Margareta îmi stă în suflet, pentru că porneşte de la fetiţa inocentă şi ajunge până la nebunie.

Toate aceste culori trebuie transpuse în voce. Se simte că regizorul a lăsat mult spaţiu desfăşurării artistului, iar scenografia este splendidă", mărturisea artista. Galeria protagoniştilor va fi completată de baritonul Iordache Basalic, care îl va întruchipa pe Valentin. Cei patru solişti vor fi secondaţi de mezzosopranele Mihaela Işpan şi Gabriela Drăguşin, care vor da viaţă personajelor Siebel, respectiv Martha, alături de care va evolua tânărul bariton Florin Simionca, în rolul lui Wagner.

Soliştii vor beneficia atât de ajutorul orchestrei şi corului ONB, avându-l ca dirijor pe Adrian Morar, cât şi de sprijinul trupei de balet a Operei, în actul V, în scena ititulată Noaptea Walpurgiei. Regia spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia este imaginată de arh. Cătălin Ionescu Arbore, în timp ce coregrafia aparţine Alexei Mezincescu.

Decoruri strălucitoare, costume splendide de epocă, minunate momente coregrafice, muzică melodioasă, caldă şi emoţionantă, voci fermecătoare, scene de dragoste de o forţă impresionantă, elemente fantastice -, iată doar câteva dintre atributele spectacolului cu care îşi va deschide noua stagiune Opera Naţională din Bucureşti.
Baiadera, Le Nozze di Figaro (Nunta lui Figaro), O noapte furtunoasă/La piaţă, Simfonia fantastică, Corsarul, Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Lucia di Lammermoor, Carmen, Samson şi Dalila, Frumoasa din pădurea adormită, Lacul lebedelor, Mefistofele, Macbeth, La Cenerentola, Corina Dumitrescu şi invitaţii săi sunt doar câteva dintre titlurile prezentate pe scena lirică bucureşteană, spectacole care anunţă, de pe acum, o stagiune foarte ofertantă. Motanul încălţat, Spărgătorul de nuci şi Cenuşăreasa sunt spectacolele programate pentru cei mici ca matinee, la ora 11.00.

Spectacolele omagiale dedicate maeştrilor Hero Lupescu şi Constantin Petrovici, recitalul aniversar închinat maestrului Florin Diaconescu, concertul aniversar "Nicolae Herlea", spectacolul aniversar "Ioan Tugearu" se înscriu în seria manifestărilor artistice menite a-i elogia pe artiştii seniori ai Operei pentru strălucitoarele lor cariere. Participările din străinătate vorbesc de la sine: Craig Smith (Marea Britanie), Janos Bandi (Ungaria), Eduard Tumagian (Elveţia), George Petean (Opera din Hamburg), Geani Brad (Opera din Kassel), Anda Louise Bogza (Opera Naţională din Praga), Nikola Kitan (Macedonia), Gabriela Popescu (Germania), Avgust Amonov (Rusia), Alina Cojocaru şi Johan Kobborg (Teatrul "Covent Garden" din Londra), Cristina Terentiev şi Alexi Terentiev (Opera Naţională a Republicii Moldova).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite