„Vis vechi“ cu Silviana Zub

0
Publicat:
Ultima actualizare:

World Trade Center Bucureşti şi Hotel Pullman organizează în perioada 17 martie – 15 aprilie 2011 expoziţia personală de pictură „Vis Vechi“ a artistei plastice Silviana Zub. Vernisajul va avea loc astăzi, de la ora 19.00, în Sala New York, din cadrul World Trade Center Bucureşti, Piaţa Montreal, nr. 10, avându-l ca invitat pe criticul de artă Marius Tiţa.

Silviana Zub este un artist plastic român, în vârstă de 33 de ani, care a trăit mai bine de 11 ani în Statele Unite, s-a lansat şi s-a remarcat acolo în pictură, a avut foarte multe expoziţii în SUA şi Europa, iar acum are prima expoziţie în Bucureşti.

Cine e Silviana Zub?

Născută în Piatra-Neamţ, în 1978, Silviana Zub a crescut înconjurată de picturile din colecţia de artă alcătuită de tatăl său. A făcut studii superioare de economie în Statele Unite ale Americii, la University of Southern California (USC), dar, dincolo de Ocean, a decis să se dedice picturii. Anul petrecut la University of California, Los Angeles (UCLA) i-a adus o zestre utilă de cunoştinţe în teoria culorii, desen, design interior, desen proiectiv, iar din vara anului 2007 îşi desfăşoară activitatea în atelierul propriu din Los Angeles.

Pictura Silvianei Zub a evoluat spre forme tot mai suprarealiste, mai neaşteptate, mai provocatoare. Accentuând compoziţia şi experimentele cromatice, abordând perspective excentrice, artista ajunge la peisaje pline de imaginaţie şi oniric. La experienţa personală se adaugă călătoriile, aspiraţiile şi poveştile copilăriei petrecute în România. Silviana subliniază că se regăseşte în tot ce pictează şi încearcă să simplifice formele, căutând să păstreze doar esenţa.

FOTO: Lucrarea Silvianei Zub intitulată "Birth"

Silviana Zub scapă discret încadrării într-un fenomen artistic clasat de istoria artelor plastice. Ea nu este o peisagistă, ochiul său creator nu caută în afară. Artista caută altceva: misterul trăirilor umane. Scrie, prin imagini, idei şi sentimente, aşa cum dau ele năvală peste sufletul ei, tulburat de seismele cotidianului ori aflat în liniştea existenţială.

image

Detalii suplimentare se află pe pagina personală a artistei: www.zubart.net.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite