Violonist român în elita londoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexander Bălănescu prezintă astăzi la ICR din capitala Angliei spectacolul „Omul cu vioară”, alături de muzicieni englezi. Show-ul „Omul cu vioară”, realizat de Alexander Bălănescu în colaborare cu scriitoarea Ruth Carter şi compozitorul Warren Wills, îmbină teatrul contemporan cu muzica.

Artistul Alexander Bălănescu a povestit pentru „Adevărul” cum a luat naştere proiectul „Omul cu vioară”, un spectacol cu „intrigă, cântece, muzică şi râsete”.

„Scriitoarea Ruth Carter a întâlnit, la un moment dat, un violonist care cânta în metroul londonez. El s-a prezentat ca un violonist specializat în înmormântări. Ruth a încercat să ţină legătura cu el, să afle mai multe, dar acesta a dispărut după un timp. Fiind vorba de un violonist, Ruth a avut ideea să creeze un «musical» sau o piesă de  «music theatre» şi a luat legătura cu mine să mă întrebe dacă aş fi interesat să joc acest personaj, ştiind că în decursul carierei mele am avut multe colaborări în lumea filmului şi a teatrului”, a spus Bălănescu.

Premiera, programată să înceapă la ora 15.00, este găzduită de Institutul Cultural Român din Londra, iar accesul publicului este liber. Alături de Alexander Bălănescu vor cânta Warren Wills (pian), Chantelle Duncan, Steve Trowell şi Tina Jones (vocal).

În căutare de sponsori

„Concertul de la ICR Londra este o prezentare a stadiului în care se găseşte în acest moment proiectul. Sperăm că anumiţi invitaţi or să ne ajute să completăm piesa şi să găsim un teatru sau un centru unde să ne ducem până la capăt ceea ce am început”, a mărturisit artistul.

Considerat unul dintre cei mai creativi şi mai apreciaţi violonişti ai lumii, cu un repertoriu bazat pe muzică contemporană, Alexander Bălănescu s-a născut, în 1954, în România, unde şi-a început studiile. A continuat de la vârsta de 14 ani la renumite şcoli de muzică din Ierusalim, Londra şi New York. Ulterior, s-a stabilit la Londra, unde trăieşte şi în prezent.

În 1987 şi-a înfiinţat propriul quartet, care a fost invitat să deschidă turneul din Anglia al grupului Pet Shop Boys. „A fost un experiment foarte interesant. Bălănescu Quartet a arătat că poate comunica cu un public larg, în jur de 10.000 de oameni pe seară, mulţi dintre ei probabil că nici nu auziseră până atunci de un quartet cu coarde”, a declarat Alexander Bălănescu. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite