Vioara Stradivarius şi micul geniu al pianului, la Ateneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daria Tudor, o pianistă în vârstă de 11 ani, cântă în deschiderea concertului „Beethoven unplugged“. Alexandru Tomescu, deţinătorul viorii Stradivarius, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma colaborează cu o pianistă în vârstă de 11 ani.

Cei trei artişti fac parte din trupa Romanian Piano Trio şi vor cânta la Ateneul Român, pe 1 decembrie, de la ora 19.00. Alexandru Tomescu va folosi vioara Stradivarius, instrumentul fiindu-i încredinţat pe o perioadă de cinci ani în urma unui concurs organizat în septembrie 2007 în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“.

În deschiderea recitalului pe care aceştia îl vor susţine de Ziua naţională va cânta o fetiţă de 11 ani, Daria Ioana Tudor, singurul invitat pe care l-au avut cei de la Romanian Piano Trio pe tot parcursul turneului lor. Timp de 15 minute, Daria va interpreta “Sonata în fa minor, nr. 1, op. 2”, de Ludwig van Beethoven. Micuţa pianistă este o revelaţie a şcolii româneşti.

A început pianul la trei ani şi opt luni, a câştigat numeroase premii întâi la concursuri naţionale şi a fost invitată să cânte şi în străinătate. Despre Daria Tudor, maestrul Ilarion Ionescu Galaţi afirmă că este un copil de o excepţională valoare.

Concertul Romanian Piano Trio  face parte din turneul MusicON LG 2008 şi pe cuprinsul acestuia muzicienii interpretează lucrări de ­Ludwig van Beethoven. Ajuns la cea de-a treia ediţie, turneul început pe 26 septembrie se va încheia pe 5 decembrie.

Beethoven pentru publicul tânăr

Artiştii au avut aproape 30 de concerte şi recitaluri în Bucureşti şi alte 22 de centre culturale din ţară, în licee şi facultăţi din fiecare oraş. Formaţia va avea încă un concert în Bucureşti, pe 5 decembrie, la Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române. „Scopul acestui proiect este acela de a face să răsune acordurile muzicii clasice şi în locuri în care publicul este privat de bucuria unei stagiuni permanente, de a promova şi revigora imaginea muzicii clasice, în special în rândul tinerilor”, spune Horia Mihail.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite