Vintilă Corbul, scriitorul-fenomen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În "Adevărul literar şi artistic" de astăzi puteţi citi prezentări ale câtorva titluri care l-au făcut celebru Cel mai bine vândut scriitor român se află departe de ţara sa. După

În "Adevărul literar şi artistic" de astăzi puteţi citi prezentări ale câtorva titluri care l-au făcut celebru

Cel mai bine vândut scriitor român se află departe de ţara sa. După ce a suferit un exil crunt, Vintilă Corbul suferă acum şi de pe urma unei boli care nu-i dă linişte. El se află înternat în stare gravă, într-un spital de lângă Versailles, în apropiere de Paris.

Una dintre cele mai recente bucurii pe care le-a trăit a fost să-şi vadă visul cu ochii. Editura Adevărul Holding i-a tipărit întreaga operă în ediţie de lux şi o va lansa astăzi la Târgul de carte Gaudeamus. "Operele complete" înseamnă 24 de titluri în 31 de volume şi sunt tipărite în colecţia "Adevărul".

Vintilă Corbul este un scriitor formidabil, care a avut milioane de cititori în România şi în străinătate. Stilul său inconfundabil a făcut furori. Tot ce a scris a trăit - o combinaţie între adevărul personal, adevărul istoric şi o imaginaţie bine strunită. S-a născut în 1916 şi până a început războiul văzuse deja jumătate din lume, pentru că părinţii lui călătoreau pentru a face comerţ cu armament.

S-a învârtit în cercurile înaltei societăţi, cunoscând miliardari americani, precum Rockefeller şi Paul Getty. La 91 de ani, scriitorul s-a apucat de un nou volum, "Ciuma Roşie". "Scriu de mână, cu tocul şi apoi transcriu la maşină sau ordinator.

Pentru că de multe ori, după ce scriu, îmi dau seama că trebuie modificat. Am pe masă şi computer cu internet plus trei maşini electrice de scris. Şi să ştiţi că sunt fericit când lucrez.

Am ştiut să mă descurc… eu, în fiecare noapte, lucrez până pe la şase, şapte dimineaţa, ies cu căţelul o jumătate de oră, apoi dorm cinci ore, maximum şase" i-a mărturisit Vintilă Corbul publicistului George Stanca. Mai multe detalii despre viaţa şi opera scriitorului găsiţi în "Adevărul literar şi artistic" de astăzi.

Cititorii îl încurajează

Pe site-ul Adevărul, admiratorii au lăsat mesajele lor de încurajare pentru scriitorul aflat în dificultate. "Ar fi mare păcat să plece şi el dintre noi. Au plecat prea mulţi oameni de valoare anul acesta. Să mai aibă Dumnezeu răbdare cu el vreo câţiva ani.

Valoarea lucrărilor sale a fost recunoscută fără excepţii în străinătate şi mai puţin în ţara noastră. Ar putea fi ultimul mare bastion al prozei româneşti contemporane"; "Dumnezeu să vă dea sănătate, linişte şi echilibru sufletesc. Cărţile Domniei voastre, accesibile românilor au adus alinare, cunoştinţe, istorie sinceră"; "Dumnezeu să vă dea forţă. Sunteţi de nepreţuit!".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite