"Vine barza!!!": telenovela a ajuns şi la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la un nivel superficial. Regizată de Constantin Dicu, piesa de la Teatrul de Comedie este o telenovelă dintr-o singură bucată, fără personaje negative, dar aşezată pe coordonatele genului

la un nivel superficial. Regizată de Constantin Dicu, piesa de la Teatrul de Comedie este o telenovelă dintr-o singură bucată, fără personaje negative, dar aşezată pe coordonatele genului televizat.
Olympe Jaquet, soţia ministrului familiei, află că e însărcinată. Fiica ei de 20 de ani, care e pe cale de a se căsători cu fiul unui mare latifundiar, primeşte aceeaşi veste. Georges Jaquet, fiul soţilor Jaquet, are o aventură cu secretara tatălui său. şi ea aşteaptă un copil. Menajera familiei rămâne gravidă, concurând-o pe bucătăreasă, care poartă în pântece rodul unei iubiri fulgerătoare cu şoferul. Deşi pare complicată, povestea care se ţese în casa familiei Jaquet nu este deloc greu de citit din scaunul de spectator. Informaţiile contradictorii circulă rapid şi devastator într-un mediu corupt de zvonuri, dar animat de dramatice răsturnări de situaţie. Deşi personajul său nu concurează pentru un loc în istoria marilor profiluri, Adriana Trandafir face din Olympe Jaquet un rol fabulos, care i-ar putea aduce nominalizări la categoria "cea mai bună actriţă" la orice festival de comedie din ţară. Delia Nartea, Annie Jaquet, adolescenta emancipată, se mişcă firesc printre replici, iar spontaneitatea profesionalismului său se simte. Apariţii oportune, dar fără să entuziasmeze au Sandu Pop şi Aurelian Bărbieru, însă deliciul piesei îl face excelenta menajeră, veşnic spioană, mereu cu urechea lipită pe uşile stăpânilor, Ecaterina ţugulea, care în trei minute în care este în centrul atenţiei adună din sală cele mai multe zâmbete. Spectacolul "Vine barza!!!" este agreabil, dar văduvit de potenţialul de a deveni un reper al stagiunii. Două ore de umor şi personaje vii, la sala Studio a Teatrului de Comedie. O piesă la care nu s-a plecat din sală, la pauză, dar care a fost sabotată de doi inamici: scaunele incomode, tip bănci de şcoală, pe care spectatorii au înţepenit, şi căldura insuportabilă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite