Viaţa lui Tolkien, povestită pe marele ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O biografie ficţională a celebrului autor care a scris „Stăpânul inelelor“ va fi ecranizată, a anunţat „Hollywood Reporter“

După o dispută de natură juridică, scriitorul american Steve Hillard, care a semnat volumul „Mirkwood: A novel about J.R.R. Tolkien“/ „Mirkwood: Un roman despre J.R.R. Tolkien“, a căzut de acord cu agenţia care administrează drepturile de autor ale lui J.R.R. Tolkien asupra realizării unei ecranizări pornind de la această carte. Reprezentanţii agenţiei i-au impus scriitorului ca, de aici încolo, să precizeze pe o copertă a volumului său că este vorba despre o ficţiune despre viaţa faimosului scriitor britanic.

„Ecranizarea romanului va urma întocmai povestea din carte“, explicat Hillard. Scriitorul a adăugat: „Însă filmul va explora ceea ce se ascunde dincolo de faţa cunoscută a existenţei lui J.R.R. Tolkien şi va scoate la lumină episoade mai puţin cunoscute, cum ar fi intenţia lui de a-şi folosi întreaga ştiinţă pentru a sparge coduri secrete în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial“.

Ecranizarea va fi produsă de EMO Films.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite