Viaţa literară în oglinda lui Dan C. Mihăilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată câteva versuri, s-ar putea spune: "O utopie: solidaritatea intelectuală la români/Vremea gândirii pozitive/Tristeţile românului francofil/ Care fundamentalism?!/Febrele provocării şi

Iată câteva versuri, s-ar putea spune: "O utopie: solidaritatea intelectuală la români/Vremea gândirii pozitive/Tristeţile românului francofil/ Care fundamentalism?!/Febrele provocării şi fabrica de adversari/Sighetul, o bună umilinţă/A şti, a înţelege, a ierta/<> /O moarte şi mai multe învieri/Bombăneli, atacuri, înduioşări/Maruca, de sărbători...". Nu este o poezie însă, ci sunt titlurile capitolelor din "Viaţa literară" (vol. II, Editura Fundaţiei PRO), semnate de criticul, istoricul literar şi omul de televiziune Dan C. Mihăilescu.

Majoritatea capitolelor au apărut anul trecut în revista "Idei în dialog". Temele abordate sunt năucitor de diverse, alcătuind, pe scurt, un jurnal la zi al vieţii culturale româneşti din întreg anul 2006. Pentru cineva care a lipsit din ţară sau vrea să se pună la punct cu tot ceea ce s-a editat semnificativ, preponderent în plan literar, este un volum cum nu se poate mai binevenit. Căci Dan C. Mihăilescu nu se dezminte, face figură de moderator într-o viaţă literară plină de umori, ambiguităţi, idiosincrazii&găşti, false probleme şi autodevoratoare războaie. Umorul şi melancoliile sale fac deliciul unei lecturi la fel de surprinzătoare precum un bun roman de aventuri.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite