Viaţa lui Beligan, povestită de el însuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele actor, de vorbă cu spectatorii, la Festivalul Artelor, Festivalul Artelor din Bucureşti va avea loc în perioada 2 - 9 noiembrie şi va reuni artişti importanţi, precum Radu Beligan, Florin Piersic şi Dan Puric.

Evenimentul se adresează în special melomanilor şi iubitorilor de artă, urmând să prezinte evenimente muzicale tradiţionale, clasice, piese de teatru, operă, operetă, recitaluri instrumentale, lansare de carte, expoziţii de fotografie, între 2 şi 9 noiembrie, în Capitală.

 Spectacolele se vor desfăşura la Teatrul Naţional de Operetă, Opera Naţională Română, Sala Radio, Sala Mare a Palatului, Sala Mică a Palatului.

Spectacole în premieră

Evenimentul se va deschide duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului, când pianistul Dan Grigore, acompaniat de Orchestra Radio, va susţine un recital extraordinar sub bagheta dirijorului Misha Katz. Pe 3 noiembrie, Tudor Gheorghe va cânta în spectacolul “Taina cuvintelor”, la Sala Palatului.

Artistul va mai fi prezent în festival, pe 6 noiembrie, şi cu o altă premieră, musicalul “Omul din La Mancha”, tot la Sala Palatului.  Festivalul Artelor va avea loc la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional “George Enescu”.  Actorul Radu Beligan va susţine o conferinţă-spectacol, “Confesiuni despre viaţă şi artă”, pe 4 noiembrie, la Sala Palatului, apoi va lansa volumul “Note de insomniac” şi va oferi autografe.

 Festivalul va avea şi alte evenimente la fel de importante: pe 3 noiembrie se va juca spectacolul “Străini în noapte”, cu Florin Piersic şi cu Emilia Popescu, la Opera Naţională.

Pe 7 noiembrie vor avea loc spectacolele “Peer Gynt”, tot cu Florin Piersic în rol principal, “Spărgătorul de nuci” al Orchestrei Filarmonicii Muntenia şi “Dialoguri şi fantezii în jazz”, cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu. Pe 8 noiembrie, la Sala Mică a Palatului va avea loc un recital de vioară susţinut de Alexandru Tomescu.

În ultima zi vor avea loc un moment artistic semnat de Dan Puric, “Arta între ştiinţă şi ortodoxie”, la Sala Mică a Palatului, şi spectacolul “Macbeth” de Giuseppe Verdi, la Opera Română. Biletele au preţuri care variază în funcţie de categoria de loc, începând de la 40 de lei şi ajungând până la 130 de lei.

Evenimente importante

 Luni, 3 noiembrie:

Opera Naţională din Bucureşti, ora 19.00 - “Străini în noapte” - cu: Florin Piersic, Emilia Popescu. Regia: Radu Beligan
Sala Mare a Palatului, ora 19.00 - “Taina Cuvintelor”, un spectacol în premieră, cu Tudor Gheorghe

 Marţi, 4 noiembrie:

Sala Mică a Palatului, ora 19.00 - “Confesiuni despre Viaţă şi Artă” şi lansarea manuscrisului “Note de insomniac”, de Radu Beligan, în ediţie limitată

 Joi, 6 noiembrie:

Sala Mare a Palatului, ora 19.00 - premiera “Omul din La Mancha”, regia: Cezar Ghioca. Conducerea muzicală: Marius Hristescu

 Vineri, 7 noiembrie:

Sala Mare a Palatului, ora 19.00 - “Peer Gynt” cu Florin Piersic, soprana Diana Ţugui, Orchestra Filarmonicii Muntenia. Dirijor: Marius Hristescu

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite