VIDEO Variety: "Aurora" e un film rece şi lung, dar e produsul unui "maestru al regiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departe de a afişa entuziasmul din LA Times, care a scris că "Românii nu pot face un film prost", Variety a câtărit fără patos calităţile cianiştilor români şi a ajuns la concluzia că "Aurora" filmul lui Cristi Puiu,  este o producţie "lungă şi rece", dar opera unui maestru al regiei.

Potrivit publicaţiei, spre deosebire de alte filme pe aceeaşi temă, "Aurora" "nu se axează pe motivele din spatele crimelor, ci prezintă obiectiv decizia din spatele acestor acte", este "un film despre crime, dar nu despre crimă în sine".

Mai citeşte şi:

LA Times: Românii nu pot sa facã un film prost

" 'Aurora' va fi, cu siguranţă, un film selectat în festivaluri, dar probabil că nu va primi acelaşi număr de critici pozitive. Umorul negru din 'Lăzărescu' a dispărut şi aici sunt mai puţine elemente care ar putea crea un personaj principal de care publicul să se ataşeze. Regizorul a dorit, probabil, ca personajul principal, pe care îl interpretează în mod impresionant, să fie recunoscut de toţi şi probabil mecanismele de auto-apărare ne fac să nu ne identificăm cu un asemenea individ cu porniri criminal.

Puiu pare mai puţin preocupat de ideea de a fi plăcut, decât de nevoia de a spune o poveste anume, din care spectatorii răbdători vor putea extrage multe teme de gândire, împreună cu aprecierea stilului povestirii, subliniează Variety

"Aurora" a avut premiera mondială în a doua zi a Festivalului Internaţional de film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. Cristi Puiu a câştigat deja marele premiu Un Certain Regard, în 2005, cu "Moartea domnului Lăzărescu".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite