Vară cu aromă studenţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tineri studenţi din 19 ţări se află la Târgu-Jiu, în cadrul unui festival internaţional organizat de Liga Studenţilor din Universitatea "Constantin Brâncuşi" Festivalul a debutat

Tineri studenţi din 19 ţări se află la Târgu-Jiu, în cadrul unui festival internaţional organizat de Liga Studenţilor din Universitatea "Constantin Brâncuşi"

Festivalul a debutat vineri, 1 august, la Târgu- Jiu. Principalul organizator este Liga Studenţilor din Universitatea "Constantin Brâncuşi" (UCB).

Cea de-a VI-a ediţie a festivalului "Vară cu aromă studenţească" se va încheia pe 8 august, în cadrul Complexului Studenţesc Debarcader.

La manifestările din acest an participă studenţi din numeroase ţări ale lumii, precum: Germania, Polonia, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Turcia, Lituania, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Belarus, Azerbaidjan, Maroc, Ungaria, Franţa şi România (Cluj, Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Arad şi Craiova).

Festivalul studenţesc este axat pe schimburile interculturale, într-un cadru specific şi o atmosferă de sărbătoare. Tinerii din Târgu-Jiu şi din judeţ au parte de un program din care nu lipsesc dezbateri precum religia şi modernismul, terorismul şi criminalitatea în lume, omul şi spaţiul cosmic.

Religie versus modernism

"În cursul zilei de sâmbătă am avut o dezbatere a cărei temă a fost religia versus modernismul, la care au participat un număr de 54 de studenţi străini şi alţi câţiva zeci de la noi.

Invitatul special a fost Bari Nerdin, reprezentant al Fundaţiei Internaţionale Taiba, din partea comunităţii musulmane din România, domn care a venit tocmai de la Constanţa pentru a le vorbi studenţilor despre importanţa religiei.

Modernismul ne face să ne îndepărtăm de religie, ni se întâmplă asta chiar nouă, tinerii s-au arătat foarte interesaţi de subiect. A fost o dezbatere interactivă. Luni am avut o altă dezbatere: Terorism şi criminalitate în lume, la care au participat numeroşi reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii", a spus Elvis Voicu, preşedintele Ligii Studenţilor din UCB.

De asemenea, au fost pregătite seri interculturale, prezentarea tradiţiei şi a obiceiurilor ţărilor participante, teatru, expoziţii de pictură şi artă ceramică.

"În fiecare seară, pe scena festivalului defilează reprezentanţii ţărilor participante, care prezintă costumele populare, mâncarea tradiţională şi cântecele din ţări precum Turcia, Azerbaidjan, Republica Moldova", a povestit Maria Ionescu, studentă în anul III la Facultatea de Litere din cadrul UCB.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite