VIDEO "În beznă" deschide Festivalul Filmului Evreiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula "În beznă" de Agnieszka Holland va fi proiectat în deschiderea Festivalului Filmului Evreiesc, ce se va desfăşura la Bucureşti între 27 aprilie şi 3 mai.

Proiecţia peliculei va avea loc la gala de deschidere, pe 28 aprilie, la Cinema Studio.

Acţiunea filmului "În beznă" se desfăşoară în Lvov, în 1943. Leopold Socha, vidanjor şi borfaş mărunt, dă peste un grup de evrei fugiţi din ghetou care vor să se ascundă în canalele subterane ale oraşului, pe care el le cunoaşte foarte bine. Drept care, se învoieşte să-i ajute contra cost.

Ceea ce debutează ca un târg se transformă în ceva neaşteptat, pe măsură ce, timp de 14 luni de pericol maxim, ei încearcă împreună să păcălească moartea.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfăşura la Cinema Studio şi la Muzeul Ţăranului Român. Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul Filmului Evreiesc de la Bucureşti propune publicului o bogată selecţie de peste 50 de filme, majoritatea în premieră în România.

Programul de anul acesta include mai multe secţiuni: Panorama, Invitat permanent - Israel, Competiţie (film documentar), Eveniment (secţiune dedicată Poloniei - ţara invitată a acestei ediţii), Film document (proiecţie în prezenţa regizorului Andrei Călăraşu) şi Omagiu (secţiune dedicată cineastului Doru Segal).

Accesul la proiecţii va fi liber, în limita locurilor disponibile, cu excepţia proiecţiei de la gală, unde accesul se va face pe bază de invitaţie.

Filmul "Korczak" de Andrzej Wajda va beneficia de o proiecţie - eveniment la festival.

Totodată, joi, a fost proiectat filmul "The Rescuers", în preambulul ediţiei de anul acesta a festivalului - în prezenţa regizorului Michael King şi producătoarei Joyce Mandell, aflaţi în România cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, scrie Mediafax.

"The Rescuers", cea mai recentă producţie a cineastului american, laureat al premiului Emmy, Michael King, este povestea a 13 diplomaţi care, punându-şi propria existenţă în pericol, au salvat vieţile câtorva zeci de mii de evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Realizatorul a declarat că povestea din filmul său ar trebui să fie un examplu, în contextul conflictelor majore precum cele din Darfur şi Siria.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite