„Urzeala tronurilor”, cea mai căutată carte de la Nemira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cântec de gheaţă şi foc", de George R. R. Martin, precum şi de trilogia de mare succes internaţional „Jocurile foamei", scrisă de Suzanne Collins, a cărei ecranizare este programată să apară în primăvara anului 2012 îi atrag pe vizitatori.

Astăzi la ora 10.00, Pavilionul Romexpo din Capitală şi-a deschis larg porţile pentru a doua zi a târgului de carte Gaudeamus, prilej pentru editurile din România să-şi etaleze oferta. Cărţi mai vechi şi titluri recente îşi aşteaptă cumpărătorii, multe dintre ele cu preţuri promoţionale, până duminică, 27 noiembrie.

Expozanţii se aşteaptă ca weekendul să aducă mai mulţi vizitatori şi vânzări mai mari, cum s-a întâmplat la ediţiile anterioare ale evenimentului. Oricum, numărul oamenilor veniţi azi să răsfoiască numeroasele volume de la Romexpo este mai mare decât ieri.

În ceea ce priveşte preferinţele vizitatorilor, acestea reflectă interese şi gusturi eteroclite. Potrivit Gabrielei Preda, coordonator marketing şi PR al Editurii Nemira, în primele zile de Gaudeamus vizitatorii au fost atraşi de seria fantasy „Cântec de gheaţă şi foc", de George R. R. Martin, precum şi de trilogia de mare succes internaţional „Jocurile foamei", scrisă de Suzanne Collins, a cărei ecranizare este programată să apară în primăvara anului 2012.

Reprezentanta editurii menţionate a adăugat că un public relativ larg este interesat şi de romanul poliţist autohtom, respectiv de romane ca „Moartea semnează indescifrabil" sau „Bună seara, Melania", de Rodica-Ojog Braşoveanu.

Au mai fost căutate cele mai recente cărţi ale cunoscutului scriitot Arthur C. Clarke, „2061: A treia odisee" şi „3001: Odiseea finala". „Până acum, au fost două categorii de vizitatori: cei care au studiat ultimele apariţii, urmând să revină pentru a achiziţiona şi vizitatori care au venit pregătiţi cu liste de cumpărături, preferând prima zi de târg, care este mai puţin aglomerată", a adăugat Gabriela Preda.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite