Următorul roman: Cărţile junglei, joia viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Cărţile junglei” va fi vândut împreună cu ziarul „Adevărul“. Semnătura lui Rudyard Kipling, câştigătorul Nobelului pentru literatură, dă greutate colecţiei „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

Volumul „Cărţile junglei“poate fi cumpărat de cititorii „Adevărului“ la preţul de 9,99 lei.

Autorul britanic, născut în India, a primit în 1907 cea mai înaltă distincţie din lumea literară, acordată de Academia Suedeză, Premiul Nobel.

Instituţia l-a premiat pe Kipling „pentru puterea de observaţie, originalitatea imaginaţiei, virilitatea ideilor şi remarcabilul talent narativ care caracterizează creaţia acestui autor de reputaţie mondială”.

Kipling predă Lecţii de moralitate

Publicate în 1894 şi 1895, „Cărţile junglei” sunt o dovadă că juriul nu s-a înşelat. Povestirile au apărut iniţial în diferite reviste, încercând să inoculeze principii sănătoase de viaţă şi să predea lecţii de moralitate, printr-o serie de fabule, care se foloseau de personaje-animale pentru a transmite mesaje simple, despre prietenie, familie, muncă şi dragoste.

Criticii au mers, însă, şi mai departe cu interpretările, intuind în această capodoperă a lui Kipling schiţe ale societăţii şi politicii vremurilor respective.

O poveste devenită industrie

Povestea orfanului Mowgli, crescut, ocrotit şi educat de animalele junglei a fost preluată şi de scenarişti sau autorii benzilor desenate, care au făcut din micuţul băiat un erou care a entuziasmat milioane de copii. În 1942, regizorul Zoltan Korda a făcut o primă ecranizare, nominalizată la patru premii Oscar, în 1943.

Au urmat mai multe filme sau seriale tv, care au repovestit aventurile lui Mowgli şi ale prietenilor săi.

Totul a culminat, în 2003, cu o megaproducţie care a apelat la vedete hollywoodiene, care au împrumutat vocile lor celebrelor personaje, în „Jungle Book 2”, un film care a avut încasări de peste 140 milioane de dolari, în întreaga lume. Copilul-minune Haley Joel Osment l-a interpretat pe Mowgli, John Goodman pe Baloo, iar Phil Collins pe Lucky.

Încasările-record ale casei Disney

Casa de producţie Disney a înregistrat un imens succes cu un desen animat, adaptat după povestea lui Kipling. Plin de culoare, cu personaje excelent dublate de vocile actorilor, dar şi cu o muzică magnetizantă, „Jungle Book” este una dintre cele mai vizionate animaţii din toate timpurile. Realizat în 1967, dar relansat în anii 2000, „Cartea junglei” a avut încasări de 200 de milioane de dolari, la nivel mondial.

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul”, în formula „ziar + carte”!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata on-line, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca” pentru a te abona la „Adevărul“ (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul” (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66   

Prin  e-mail: abonamente@adevarulholding.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite