Uniunea Teatrală premiază „Faust“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Uniunii Teatrale din România (UNITER) a anunţat premiile de excelenţă şi premiile pentru întreaga activitate, pe care le va acorda la ediţia a XVIII-a a galei din 19 aprilie.

Premiile Senatului UNITER au fost decise într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută şi vor fi acordate pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului. Premiul de excelenţă le va reveni creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor) şi Andu Dumitrescu (scenograf-efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust" după Goethe (Teatrul Naţional „Radu Stanca" Sibiu) la Festivalul Edinburgh (Scoţia), din 2009.

Spectacolul a reuşit performanţa de a vinde cu două săptămâni în avans toate biletele pentru cele cinci reprezentaţii, iar publicaţia „The Guardian" a apreciat producţia, calificând-o drept cea mai ambiţioasă din festival. Silviu Purcărete a montat „Faust" într-o hală dezafectată de la fabrica Simerom din Sibiu, distribuindu‑i în rolurile principale pe Ilie Gheorghe şi Ofelia Popii, alături de alţi 70 de artişti.

Senatul UNITER le va mai acorda Premii pentru întreaga activitate actriţei Tatiana Iekel, actorului Mircea Andreescu, scenografului Andrei Both şi regizorului Mircea Cornişteanu.

Alte premii

- Premiul special pentru muzică de teatru - George Marcu
- Premiul special pentru spectacol de divertisment - Toni Grecu pentru contribuţia la istoria vie a umorului românesc.
- Premiul special pentru teatru de păpuşi - Alexandra Davidescu.
- Premiul special pentru performanţă în domeniul nonverbal - Gigi Căciuleanu pentru întreaga carieră artistică.
- Premiul pentru critică de teatru - prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu (Întreaga activitate) şi Ionuţ Sociu (Nume noi în critică).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite