„Undeva la Palilula” merge la Karlovy Vary

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Undeva la Palilula", în regia lui Silviu Purcărete, a fost inclus în competiţia „East of the West" a celebrului Festival de la Karlovy Vary, care se desfăşoară între 29 iunie şi 7 iulie

Filmul lui Silviu Purcărete va intra în competiţie cu lungmetraje din Ucraina, Estonia şi Republica Cehă, informează screendaily.com, citat de Mediafax.

„Undeva la Palilula", debutul în lungmetraj al regizorului de teatru Silviu Purcărete, a avut premiera pe marile ecrane româneşti pe 20 aprilie. Scris şi regizat de Silviu Purcărete şi produs de Libra Film, „Undeva la Palilula" a câştigat, în 2006, finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Bugetul filmului este de aproximativ 1.600.000 de euro.

Palilula e un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe, un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populaţia este izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula - un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte nici un copil. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor anotimpuri şi ani.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare „Fateless", în regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), şi „Mansfeld", de Andor Szilágyi.

Alături de Silviu Purcărete, în acest proiect se află colaboratorii săi deja constanţi, asociaţi succeselor teatrale de prestigiu din ultimii ani: scenografii Helmut Sturmer şi Dragoş Buhagiar, creatoarea de costume Lia Manţoc şi compozitorul Vasile Şirli.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite