Un nou turneu Stradivarius: „Obsesiile“ lui Tomescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Alexandru Tomescu va cânta, între 7 şi 29 mai, în 16 oraşe din ţară, la vioara Stradivarius.

Turneul Stradivarius de anul acesta, intitulat „Obsesii", este un eveniment care îmbină Sonatele pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe cu teatrul nonverbal, violonistului alăturându-i-se actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru, din compania Passe Partout Dan Puric. Turneul va debuta astăzi, la Braşov, de la ora 19.00, la Sala Reduta. Aflat la cea de-a 5-a ediţie, acesta este un eveniment susţinut anual de Alexandru Tomescu pentru a oferi publicului din mai multe oraşe din ţară ocazia de a asculta de fiecare dată un alt repertoriu pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702. În septembrie 2007, Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară pentru o perioadă de cinci ani. Instrumentul a fost evaluat, atunci, la suma de 1,2 milioane de dolari.

Libertatea totală

„Atunci când am primit vioara, am făcut o promisiune: o voi duce în toate colţurile ţării pentru ca toţi românii să o poată auzi live măcar o dată! Este un proiect foarte îndrăzneţ şi ambiţios, fără îndoială", spunea Alexandru Tomescu. „Când cânt pe Stradivarius am întotdeauna o senzaţie copleşitoare de libertate. Da, acesta este cuvântul: libertatea de a visa, libertatea de a fi eu însumi într-un mod plenar", mărturisea vio­lonistul.

Alexandru Tomescu a modificat obişnuinţe împământenite de secole în lumea muzicală şi a asociat un repertoriu valoros - Integrala Sonatelor pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe unei creaţii din zona teatrului nonverbal, construită special de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru pentru această muzică. Bilete se pot găsi în reţeaua vreaubilet.ro, în magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM şi Inmedio din Bucureşti, dar şi la casieriile instituţiilor care vor găzdui spectacolul.

Programul turneului

Turneul Stradivarius va debuta astăzi, la Braşov, de la ora 19.00 şi se va încheia pe 29 mai la Bucureşti, cu un concert la Opera Română. Itinerariul mai cuprinde oraşele Târgu-Mureş - 8 mai, Cluj-Napoca - 10 mai, Oradea - 11 mai, Arad - 13 mai, Timişoara - 14 mai, Craiova - 16 mai, Piteşti - 17 mai, Galaţi - 19 mai, Tulcea - 20 mai, Constanţa - 22 mai, Focşani - 23 mai, Bacău - 24 mai, Iaşi - 26 mai, Botoşani - 27 mai. Toate concertele încep la ora 19.00.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite