Un nou roman de Amos Oz, lansat la Humanitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul "Odihnă desăvârşită", publicat de cunoscutul autor israelian în 1982 și tradus recent în românește, a fost lansat astăzi la ora 17.30, la standul Editura Humanitas de la Gaudeamus.


Tradus din ebraică de Marlena Braeşter, romanul „Odihnă desăvârşită" (Editura Humanitas Fiction, 2011) este printre primele cărţi scrise de Amos Oz (72 de ani), unul dintre cel mai bine cotaţi scriitori contemporani şi un „veşnic candidat" la Premiul Nobel pentru Literatură.

Citește și un interviu cu Amos Oz: "E greu să fii profet în țara profeților"

În roman, Oz surprinde cu subtilitate veşnicul conflict dintre generaţii, scriind despre felul în care tinerii îşi pierd idealurile, degradându-se, în timp ce bătrânii se sting fără a mai avea puterea să imprime o direcţie viitorului. „Odihnă desăvârşită" pune faţă în faţă două generaţii: „părinţii" Israelului - generaţia anului 1948 - şi tinerii, generaţia anilor '60. În centrul romanului se află şi un oraş-simbol, Petra, din stâncă roşie, mirajul deşertului. Aici, „pelerinii îşi găseau împăcarea cu sine - de unde şi metafora odihnei desăvârşite care dă şi titlul romanului", a explicat Denisa Comănescu, directorul Humanitas Fiction.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite