Un film despre forţa hip hop-ului ca protest deschide Festivalul One World Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 5-a ediţie a festivalului de film documentar se deschide marţi seară, de la ora 19.00, la Cinema Scala din Capitală.

Seara de deschidere va începe cu un concert special Shamanelism, o formaţie ai cărei membri sunt deţinuţi din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova şi din Penitenciarul Rahova.

Documentarul care va deschide festivalul este "The Furious Force of Rhymes", de Joshua Atesh Litle, o poveste a hip hop-ului ca muzică de protest la scara globală. Regizorul captează cinci subculturi şi ne arată cum, pe parcurs, muzica rap s-a dezvoltat într-un limbaj al celor oprimaţi.

De la ora 23.00, în Club Control, va fi sărbătorită noua ediţie One World Romania, cu trupa Loungerie II. Biletul de intrare la petrecerea din club Control va costa 10 lei, dar accesul este gratuit pentru cei care cumpără abonamentul la festival până marţi inclusiv.

Proiecţiile din festival încep de miercuri, în cinematografele Eforie, Corso, Union şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Cele 50 de filme din festival sunt împărţite în mai multe secţiuni: Revoluţii online, Minori şi bătrâni, Penală, Politică, Probleme de familie, Activişti şi indignaţi, Muncă şi răsplată, Paşapoarte, Albania special şi Retrospectiva Jennifer Fox.

One World Romania cuprinde şi o serie de întâlniri, dezbateri şi expoziţii foto.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite