Un film despre dispariţia celor dragi, pe ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Din dragoste cu cele mai bune intenţii“, regizată de Adrian Sitaru şi premiată la Locarno, intră vineri în cinematografele din România.

„Din dragoste cu cele mai bune intenţii" este al doilea lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru (care a debutat cu „Pescuit sportiv") şi a fost distins cu două premii importante în vară, la Festivalul de Film de la Locarno: Premiul pentru cea mai bună regie şi Premiul prentru cel mai bun actor - Bogdan Dumitrache. Alături de Bogdan Dumitrache, din distribuţie mai fac parte: Nataşa Raab, Marian Râlea şi Alina Grigore.

O comedie neagră

Pelicula spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), a cărui mamă (Nataşa Raab) este internată în spital, în urma unui accident vascular cerebral. Este momentul de tensiune şi punctul declanşator al întregii drame emoţionale. În încercarea de a fi aproape de mama sa şi de a face bine, Alex provoacă un lanţ întreg de încurcături şi de tensiuni, alunecând pe o pantă nevrotică.

Dincolo de latura tragică, filmul ascunde şi mult umor, este şi „o comedie neagră", cum îi place actorului Bogdan Dumitrache să spună. „Premiul de la Locarno este o încununare a viselor mele, pe care o aşteptam de ceva vreme", a mai spus actorul, premiat la prestigosul festival. Bogdan Dumitrache face actorie de 10 ani.  „M-am bucurat foarte tare, este un premiu important, care sper să-mi pună pe un făgaş favorabil cariera", mai mărturisea acesta.

Inspirat din viaţa reală

Regizorul Adrian Sitaru (39 de ani) a explicat că „Din dragoste cu cele mai bune intenţii" este inspirat din propria viaţă. „Mama a avut un atac cerebral. A avut cea mai simplă formă, s-a terminat totul cu bine, dar nu şi cu mine. M-am speriat foarte tare şi am început să înţeleg lucruri noi sau să văd altfel ceea ce înseamnă dispariţia celor dragi.

Am rămas cu un fel de sechele, altfel reacţionez când primesc un telefon - şi nu numai de la mama - la o oră nepotrivită. Cumva, pe toţi ne paşte, mai devreme sau mai târziu, această stare. Nu este un film despre propria dispariţie, ci despre a celor dragi, de care suntem legaţi", povestea Adrian Sitaru într-un interviu acordat pentru „Adevărul", după premierea de la Locarno.

"Mama a avut un atac cerebral. S-a terminat totul cu bine. Dar m-am speriat şi am început să văd altfel ceea ce înseamnă dispariţia celor dragi.''
Adrian Sitaru regizor

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite