Ultimele aplauze pentru Mihaela Ursuleasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată, în această dimineaţă, pe Aleea Artiştilor de la cimitirul Bellu, cu onoruri militare şi în aplauzele a zeci de persoane prezente la ceremonie.

Slujba de înmormântare a început la ora 9.30, la capela cimitirului Bellu, în final cei apropiaţi aducându-i artistei un omagiu. La înmormântarea au fost prezente mama şi fetiţa pianistei şi, de asemenea, soprana Felicia Filip şi dirijorul Horia Andreescu. Sicriul a fost dus la cavoul care aparţine familiei Ursuleasa şi unde sunt înmormântaţi şi bunicii ei. Trupul Mihaelei a fost înmormântat pe fundalul salvelor de tun trase de regimentul de gardă şi în aplauzele zecilor de admiratori veniţi s-o conducă pe ultimul drum.

Mihaela Ursuleasa a fost decorată post-mortem, miercuri, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, de către preşedintele interimar, Crin Antonescu. Distincţia a fost înmânată mamei şi fiicei artistei în cadrul ceremoniei de la capela cimitirului Bellu de către consilierul Tudor Radu Tiron de la Cancelaria Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Prezent la înmormântare, scriitorul Ion Topolog, de la Centrul Cultural Reduta din Braşov, a anuţat cu această ocazie că va face demersurile necesare pentru organizarea unui concurs internaţional de pian care să poarte numele Mihaelei Ursuleasa. Concursul ar urma să aibă loc la Braşov, oraşul natal al Mihaelei Ursuleasa, această iniţiativă fiind o dorinţă exprimată de artistă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite