Ultimele piese de teatru din 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Victor Rebengiuc, Dan Puric şi Florin Zamfirescu joacă în ultimele spectacole din acest an, imediat după Crăciun. Urmează o perioadă alarmantă pentru trup, un asediu al delicateselor

>> Victor Rebengiuc, Dan Puric şi Florin Zamfirescu joacă în ultimele spectacole din acest an, imediat după Crăciun.

Urmează o perioadă alarmantă pentru trup, un asediu al delicateselor grele şi multe. Pentru a contracara efectele negative ale exceselor alimentare, directorii teatrelor bucureştene s-au gândit că, după sărbători, deserturile culturale nu au cum să facă rău. Câteva piese bune se mai joacă până la sfârşitul anului. Nu strică o cură sănătoasă de extravaganţe teatrale consumate pe îndelete, în fotoliu, la adăpostul replicilor spumoase.

Imediat după Crăciun, fabrica de spectacole de la Teatrul Naţional îşi reaprinde furnalele şi încălzeşte inima spectatorilor cu o piesă sensibilă, o comedie dulce-amară, despre iubirea cu dublă acţiune: poate face ravagii sau poate fi remediu - "Sâmbătă, duminică, luni", cu Ileana Stana Ionescu, Cecilia Bârbora, Costel Constantin, joi, 27 decembrie, de la ora 19,00. Pe 28 şi 29 decembrie, de la ora 18,30, se joacă unul dintre cele mai excentrice spectacole din stagiunea actuală: "Burghezul gentilom", în regia lui Petrică Ionescu.

Decorurile sunt surprinzătoare, textul - şocant, actorii - remarcabili: Victor Rebengiuc, Marius Manole, Medeea Marinescu şi Vlad Ivanov (aclamat pentru rolul lui "Bebe" din "4,3,2" de Cristian Mungiu). Mai sunt şi alte trei spectacole de văzut până la finalul lui 2007, tot la Teatrul Naţional: vineri, 27 decembrie, ora 19,00 - "Viaţa mea sexuală", o comedie contemporană, cu Tania Popa în rolul principal, şi sâmbătă, de la ora 19,00, în două săli diferite - "Cinci femei de tranziţie" (Sala Amfiteatru) şi "Idolul şi Ion Anapoda" (Sala Atelier, cu Dan Puric). Între 30 decembrie şi 3 ianuarie nu vor mai avea loc spectacole la TNB, iar primele piese programate în 2008 vor debuta pe 4 ianuarie.


Studenţii închid anul la Odeon

Şi Teatrul Odeon a programat reprezentaţii după sărbători. Pe 27 decembrie, de la ora 19,00, se joacă "Ultima femeie a señorului Juan", cu Florin Zamfirescu şi Ionel Mihăilescu, iar pe 28 va avea loc spectacolul "Cum vă place?", după William Shakespeare, cu studenţii din anul IV de la UNATC, printre care Ana Ularu şi Cristian Balint. Ultimul spectacol al anului va fi "Un vis în miezul nopţii de vară", tot cu studenţi din anul IV, după care teatrul va intra în vacanţă până pe 4 ianuarie. Biletele la piesele cu studenţi costă doar 6,3 lei. La Teatrul Luni de la Green Hours, pe 25 decembrie, de la ora 21,00, "actorii" zilei vor fi Tamango & Confraţii, care propun o sărbătoare cu "ţigăneală mişto, grătare & băuturică".


Pe 26 decembrie, de la ora 20,00, Silvia Codrescu va susţine one woman show-ul "Alice, o piesă neterminată". Personajele de basm nu-i vor părăsi pe copii, imediat după Crăciun. La Teatrul Ţăndărică vor avea loc reprezentaţii cu "Jack şi vrejul de fasole", pe 27 decembrie, "Tom Degeţel", pe 3 ianuarie, şi "Mica sirenă", pe 5 ianuarie, de la ora 11.00. Teatrul "Ion Creangă" a închis deja anul, ieri, dar îi invită pe copii la teatru pe 5 ianuarie, la piesa "De-aş fi Scufiţa Roşie", urmată de "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici", pe 6 ianuarie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite