VIDEO Trei premiere în patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Comedie din Bucureşti dă astăzi tonul premierelor din următoarele zile, cu producţia „Doamne... ce măcel!“, în regia lui Lucian Giurchescu. Spectacolul are programate două reprezentaţii astăzi şi sâmbătă, 8 mai, de la ora 19.30, la Sala Studio a teatrului.

Din distribuţie fac parte Delia Nartea/Teodora Stanciu, Tania Popa, Marius Drogeanu şi Alexandru Conovaru.

În opinia regizorului Lucian Giurchescu, spectacolul vorbeşte despre temerile europenilor de azi, ale celor „înfricoşaţi nu de bombe, ci de cursul de la bursă... şi de silinţa de-a fi «politic corecţi», măcar în vorbe, pentru că în fapte, ne conducem, de obicei, după alte criterii".

Tot sâmbătă, 8 mai, de la ora 19.00, dar la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" din Iaşi va avea loc premiera spectacolului „Aici, la porţile beznei" după Hecuba şi alte tragedii de Euripide.

Utilizând o serie de metafore sugestive, producţia face un portret dur al lumii de azi, o lume agresivă, golită de repere, un teritoriu politic, condus de impostură şi non-valoare, o lume aculturală, în care câştigă maneaua. Distribuţia este formată din 31 de actori, iar următoarele reprezentaţii vor avea loc la 13 şi la 16 mai.

Spectacol nou de Dan Puric

Imediat după weekend, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian" din Capitală va avea loc o reprezentaţie cu spectacolul „Royal Fashion", regizat de Dan Puric. Premiera de luni, 10 mai, de la ora 19.00, sărbătoreşte şi Ziua Regalităţii în România.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae. 29 de actori vor schimba zeci de costume şi vor îmbina pantomima cu baletul clasic. Ei vor purta publicul de-a lungul istoriei şi îl vor aduce în prezent.

"Ce sunt cei 45 de ani de comunism, ale căror consecinţe pustiitoare, în privinţa lipsei de rectitudine morală şi de vocaţie constructivă, le trăim astăzi la toate nivelurile?"
Mihai Măniuţiu
regizor

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite