Tompa Gábor montează la Praga piesa "Rinocerii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Tompa Gábor, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca,  a început, luni, repetiţiile la Teatrul Naţional din Praga, unde montează piesa "Rinocerii", a lui Eugène Ionesco, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, premiera spectacolului "Rinocerii" va avea loc în 30 mai în clădirea Nova Scena (Scena Nouă) a Teatrului Naţional din Praga.

"Luni au început repetiţiile piesei "Rinocerii" de Eugène Ionesco, la Teatrul Naţional din Praga, în regia lui Gábor Tompa, director al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Premiera se va ţine pe 30 mai, în clădirea Nova Scena (Scena Nouă) a teatrului, care are o capacitate de 600 de locuri. Teatrul Naţional din Praga este membru al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) din 2009', se arată în documentul citat.

Piesa "Rinocerii" a fost tradusă în limba cehă de Ivan Zmatlik, decorul a fost proiectat de Helmut Stürmer, iar costumele realizate de Carmencita Brojboiu.

"Dramaturgul spectacolului este Martin Urban, muzica fiind compusă de Vasile Şirli", se mai arată în comunicatul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite