Toma, nonconformistul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 17  dec. Mâine, DVD-ul cu producţia „Premiera” se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul”. Inegalabilul Toma Caragiu reuşeşte, în filmul lui Mihai Constantinescu,

Miercuri, 17  dec.

Mâine, DVD-ul cu producţia „Premiera” se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul”.

Inegalabilul Toma Caragiu reuşeşte, în filmul lui Mihai Constantinescu, din 1976, chiar şi în rolul unui actor de teatru autosuficient, neascultător, mediocru.

Vasilică Savu, interpretat de Emil Botta, e un sufleur cu experienţă în teatru, uşor „sâsâit”, căruia temperamentalul actor Titi Precup (Toma Caragiu) îi ia peste picior tocmai acest defect.

Or, pentru un sufleur, asta e de neacceptat şi Vasilică Savu ameninţă că el „nu mai intră la cuşcă” şi „nici nu mai suflă”.

Nici regizorul Fanache (Dem Rădulescu) nu scapă de emoţiile din ajunul premierei. La rândul său, îl ceartă pe Titi că poartă barbă şi că nu şi-a înţeles personajul.

Neînţelegerea textului este problema fundamentală a actorului, care crede că are de-a face cu un text confuz şi preferă să improvizeze.

Titi nu se conformează nici în timpul premierei şi îşi uită arma cu care trebuia să-şi omoare soţia în chiar primul act al piesei.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite