Tinerii îşi fac dreptate la "Teatrul celor opresaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

îi trezeşte pe români la realitate. Teatrul devine psiholog pentru tinerii opresaţi.Câţiva voluntari curajoşi şi actori amatori răstoarnă în cluburile bucureştene conceptul de teatru

îi trezeşte pe români la realitate. Teatrul devine psiholog pentru tinerii opresaţi.
Câţiva voluntari curajoşi şi actori amatori răstoarnă în cluburile bucureştene conceptul de teatru clasic. "Teatru Forum" sau "Teatrul celor opresaţi": adică şapte actori care recreează pe scenă o situaţie conflictuală reală. În 15 minute trebuie să le facă spectatorilor poftă să urce pe scenă şi să găsească soluţii la problemele personajelor, să se lase transformaţi în "spect-actori".
Teatrul invizibil de lângă tine
Voluntarii vor să aducă în Bucureşti forme de teatru-şoc, prin care să obţină reacţii imediate din partea unui public activ. Teatrul invizibil, teatrul cu statui, teatrul legislativ, teatrul newspaper sunt noi concepte importate din Occident de Asociaţia A.R.T. Fusion (Artă Realitate Tineri). Carmen Colceag spune că românii nu sunt încă pregătiţi pentru toate noutăţile. "În Occident funcţionează deja teatrul invizibil, care poate avea loc oriunde, în orice moment, pe stradă, în autobuz sau la coadă în supermarket. Actorii interpretează rolurile chiar lângă spectatori, iar publicul participă la acţiune. În Brazilia există teatrul legislativ. Pe scenă urcă oameni care îşi propun ideile ca iniţiative legislative. Unele au fost adoptate şi în parlament. Un alt gen este teatrul newspaper. Este preluată o ştire din ziare, care este reprodusă pe scenă, îmbunătăţită sau criticată", ne-a declarat Carmen Colceag.
Public-ţintă: 20-25 de ani
Spectacolul "Omul cu visul", care se va juca duminică, de la ora 20,00, în clubul B52, prezintă povestea unei tinere care este împiedicată de familie să fie organizatoarea unui eveniment de pe urma căruia nu câştigă bani. Cei "dragi" îi doresc să aibă mai bine un post stabil de secretară decât să îşi piardă timpul prin ONG-uri. Proiectul îşi propune să le ofere tinerilor din Bucureşti oportunitatea de a-şi asuma un rol social activ. Îi stimulează să-şi părăsească locul din sală pentru a participa la discuţiile ulterioare, gestionate de un moderator cu titulatura "Joker". Echipa de Teatru Forum YnterACT dezvăluie situaţii cu care cei mai mulţi dintre ei se identifică. Îi îndeamnă să găsească propriile soluţii pentru situaţiile de opresiune socială cu care se confruntă. "Omul cu visul" este cel de-al treilea eveniment al proiectului "Re-Creează Artitudinea". Piesa va fi urmată de un concert grunge, susţinut de formaţia Tep Zepi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite