Timperfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din tolba cu cărţi de vacanţă, iubitorii SF-ului nu se pot lipsi de noua apariţie de la Editura Nemira: "Timperfect", autor Gregory Benford. Beneficiar al unui prestigios premiu Nebula pentru

Din tolba cu cărţi de vacanţă, iubitorii SF-ului nu se pot lipsi de noua apariţie de la Editura Nemira: "Timperfect", autor Gregory Benford. Beneficiar al unui prestigios premiu Nebula pentru acest roman, Benford reuşeşte să construiască o îmbinare perfectă între literatură şi fizică. El însuşi fiind fizician, autorul aduce la zi cunoştinţele noastre în ceea ce priveşte spectaculoasa fizică actuală, dar o face cu uneltele literaturii de bună calitate, cu inteligenţă şi ingeniozitate. Povestea romanului se bazează pe paradoxurile temporale şi pe comunicările dintre registrele diferite ale timpului: pe calea particulelor subatomice, savanţii din viitor trimit confraţilor din trecut un mesaj în speranţa că vor putea schimba istoria, salvând astfel omenirea de la o catastrofă.
Fără a fi obositor din această perspectivă, genul hard SF pe care îl promovează Gregory Benford demonstrează că fizica furnizată pe această cale poate face parte din sistemul nostru de educaţie într-o formă captivantă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite