Tenorul italian Salvatore Licitra a încetat din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvatore Licitra, un tenor considerat în Italia drept "noul Pavarotti" pentru vocea sa puternică, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 43 de ani, după 9 zile de comă în urma unui accident de scuter produs în Sicilia, transmite agenţia Associated Press, citată de Agerpres.

Spitalul Garibaldi din Catania a anunţat decesul tenorului Salvatore Licitra. Conform comunicatului, acesta nu şi-a recăpătat cunoştinţa după traumele craniene şi toracice severe suferite în urma accidentului produs la 27 august.

Conform medicilor, Salvatore Licitra s-a izbit cu scuterul de un zid în apropiere de oraşul Ragusa, după ce se pare că şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce conducea, din cauza unei întreruperi a fluxului de sânge spre creier.

Familia tenorului a fost de acord ca organele acestuia să fie prelevate pentru a salva alte vieţi.

Salvatore Licitra a debutat pe celebra scenă a Scalei din Milano în sezonul 1998 - 1999, sub bagheta lui Riccardo Muti, în opera "La Forza del Destino" de Verdi.

El a devenit faimos însă pe scena Metropolitan Opera din New York în 2002, când l-a înlocuit pe Pavarotti într-o reprezentaţie cu opera "Tosca" de Puccini, uimind audienţa şi smulgând ovaţii la scenă deschisă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite