Teatrul într-un act intră în competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 25 septembrie şi 2 octombrie, la Oradea se va desfăşura cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt

Singurul festival dedicat piesei într-un act din România, evenimentul de la Oradea este o manifestare culturală cu o longevitate egalată de puţine festivaluri din ţară, prima ediţie având loc în anul 1976.

În acest an, deschiderea festivalului este un eveniment special, întrucât coincide cu finalizarea lucrărilor la sediul teatrului, care timp de trei ani a fost supus unor ample procese de renovare şi resaturare.

După ce, în ultimele trei ediţii, festivalul a fost unul fără premii, competiţia revine la Oradea, unde, un juriu alcătuit din personalităţi ale lumii teatrale româneşti va acorda premii pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă.

De asemenea, din acest an festivalul cuprinde şi o secţiune dedicată teatrului de club şi stradă şi reia un concurs de dramaturgie organizat în urmă cu zece ani la Oradea - Concurs de creaţie dramatică-teatru scurt.

Concursul e organizat în parteneriat cu Revista Familia din Oradea. Un juriu de specialitate va acorda marele premiu ce constă în publicarea piesei câştigătoare în următorul număr al revistei, după încheierea manifestării.

Deschiderea oficială din 25 septembrie va fi marcată de un spectacol eveniment al Teatrului Oradea, „Scripcarul pe acoperiş", de Joseph Stein, în regia unui renumit regizor din Budapesta, Korcsmáros György.

Printre spectcolele invitate de-a lungul celor opt zile se numără „Lecţia & Cântăreaţa cheală", în regia lui Victor Ioan Frunză, de la Teatrul de Comedie din Bucureşti, „Metoda", de Theodor Cristian Popescu, de la Teatrul Nottara, „Pyramus & Thisbe 4 You", în regia lui Alexandru Dabija, de la Teatrul Odeon, sau „Unde-i revolverul?", în regia lui Mircea Cornişteanu, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu" din Craiova.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite