Space Studio, noua sală de spectacole inaugurată de Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Bulandra a inaugurat, în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, un nou spaţiu scenic, Space Studio, odatã cu premiera spectacolului "Lear(a)" în regia lui Andrei Şerban, transmite Agerpres.

Noul spaţiu, cu o capacitate de 140 de locuri în actuala configuraţie,  este adaptat pentru "un teatru care presupune sau cere o anumitã intimitate pe care sala «Toma Caragiu» o are, dar în aceastã salã este şi mai mare", a declarat Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra.

Potrivit acestuia, publicul este şi mai aproape de artist şi, în plus, sala are şi o flexibilitate mai mare.

"Este o clipã fericitã pentru mine, pentru cã inaugurãm un spaţiu, o salã nouã. Deci, teatrul cu capul în nori, teatrul din cer, teatrul din spaţiu. Mã bucur cã inaugurãm sala cu acest spectacol absolut nou, care are aproape acelaşi titlu şi aceeaşi mare actriţã ca protagonistã, Mariana Mihuţ, şi e vorba de «Lear(a)» de data aceasta", a declarat Alexandru Darie, pentru Agerpres.

"Lear(a)", o nouã adaptare dupã William Shakespeare, este un spectacol realizat de Andrei Şerban cu o distribuţie de excepţie: Mariana Mihuţ, Dana Dogaru, Dorina Chiriac, Virginia Mirea, Ioana Macaria, Ioana Pavelescu, Rodica Lazãr, Emilia Bebu, Manuela Ciucur, Maria Obretin, Cosmina Stratan.

"Este un spectacol cu un decor nou, cu o adaptare scenicã nouã şi, practic, o nouã distribuţie, cu excepţia câtorva personaje. Şi iatã cã un mare artist ca Andrei Şerban a acceptat şi vreau sã le mulţumesc şi lui, şi actorilor cã au achiesat şi au aderat la ideea unui spaţiu nou care poate nu-i atât de comod, dar este foarte interesant', a spus Ducu Darie.

El a precizat cã noul spaţiu, situat în imediata vecinãtate a sãlii "Toma Caragiu", poate fi configurat de fiecare regizor aşa cum doreşte, în acest fel rezultând şi o capacitate diferitã.

Spectacolul va putea fi revãzut vineri, 2 noiembrie, de la ora 19:00.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite