Teatrul care pluteşte pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea este liberă la spectacolul din Parcul Tineretului al trupei franceze Ilotopie Trupa franceză Ilotopie va prezenta spectacolul "Reflexiile lui Narcis" ("Narcisse guette"), astăzi

Intrarea este liberă la spectacolul din Parcul Tineretului al trupei franceze Ilotopie

Trupa franceză Ilotopie va prezenta spectacolul "Reflexiile lui Narcis" ("Narcisse guette"), astăzi şi mâine, de la ora 21.30, pe lacul din Parcul Tineretului, în cadrul festivalului de teatru în aer liber "ApăAerFoc", organizat de Institutul Cultural Român.

Teatrul renunţă la orice urmă de convenţional şi intră într-un spaţiu lichid, fără limite. Actorii se autotransportă în lumea reflexiilor, unde apa este oglinda realităţii. Opt personaje vor aluneca pe lacul din Parcul Tineretului. Actorii sosiţi la Bucureşti de la gurile fluviului Rhône vor prezenta spectacolul "Reflexiile lui Narcis", schiţând mitul lui Narcis, într-un spaţiu populat de personaje stranii.

Apa înseamnă reflexie şi reflecţie, oglindire şi proiecţie a sufletului. Un cadru perfect în care se pot formula mari întrebări existenţiale. Personajele aspiră la individualitate şi caută să afle cum, în amalgamul societăţii, mai putem încă aspira să fim unici, în epoca produselor în serie şi a societăţii narcotizate de consum.

Narcis, ferecat în el însuşi, steril şi fără urmaşi, reuşeşte să se multiplice în milioane de copii: povestea lui este povestea supremaţiei vizualului în lumea de azi. Totul este imagine, dar, de multe ori, imaginea este falsificată, într-o lume a mirajelor manipulatoare.

Arte vizuale originale

Formată în anii "80 în Camargue, Ilotopie este o companie specializată în acţiuni de "dezordine artistică", menite să revalorizeze spaţiul public. Compania reuneşte creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători.

Aceştia au pus bazele Centrului Citron Jaune. Spectacolele pe suprafaţa apei disting compania Ilotopie în spaţiul artelor vizuale de astăzi. Festivalul "ApăAerFoc" se desfăşoară în Parcul Tineretului din Bucureşti, în fiecare weekend, până pe 5 august.

Până acum, au prezentat spectacole trupa Strange Fruit din Australia - două reprezentaţii pe bare elastice - şi Teatro Ka din Portugalia - teatru pe picioroange. După Ilotopie, va mai susţine spectacole, pe 4 şi 5 august, trupa Tuig din Olanda.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite