Teatrul "Maria Filotti" din Brăila nu are autorizaţie de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

patrimoniu cultural naţional imobil. Clădirea a fost restaurată în urmă cu 20 de ani, cu posibilităţi minime, iar acum au început să apară problemele. "Sistemul de încălzire este

patrimoniu cultural naţional imobil. Clădirea a fost restaurată în urmă cu 20 de ani, cu posibilităţi minime, iar acum au început să apară problemele. "Sistemul de încălzire este necorespunzător, învechit. Teatrul nu are autorizaţie de funcţionare din cauza instalaţiei de avertizare şi stins incendii, care este uzată. Starea clădirii este în pericol. Grupurile sanitare nu mai corespund exigenţelor de astăzi", ne-a declarat directorul instituţiei, Veronica Dobrin.
În ciuda tuturor greutăţilor, teatrul brăilean merge mai departe, agenda pe anul acesta fiind foarte încărcată. Pe 4 iunie, participă la Buzău la Festivalul "Capul de regizor", iar pe 12 iunie, la Festivalul-atelier de la Baia Mare. "Maria Filotti", unul dintre cele mai mari şi cu tradiţie teatre din ţară, nu aşteaptă doar ajutorul autorităţilor locale, de care aparţine, pentru a-şi susţine proiectele, destul de numeroase şi importante. Prin urmare, în 2003, după câştigarea unei licitaţii cu finanţare din fonduri PHARE, "Terapia prin teatru" a deschis porţile unei categorii speciale a tinerilor cu dizabilităţi. O altă sumă deloc de neglijat, 155 milioane de lei vechi, a venit în urma participării, anul acesta, la concursul de proiecte organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, pentru Festivalul "Zile şi nopţi de teatru european", care se va desfăşura la Brăila în perioada 25 septembrie-3 octombrie. Trupa teatrului, formată din 26 de actori entuziaşti şi ambiţioşi, a reuşit, poate o premieră la noi, să adune în sălile de spectacol publicul tânăr, care este atras în special de comedii. "Sunt tineri care au văzut de 20 de ori un spectacol", ne-a mai spus Veronica Dobrin.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite