"Tara Back to Iaşi", o expoziţie provocatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul Sorin Tara şi-a vernisat, joi seara, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, expoziţia de grafică "Tara Back to Iaşi". Tara se întoarce la Iaşi după o primă expoziţie, organizată în

Artistul Sorin Tara şi-a vernisat, joi seara, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, expoziţia de grafică "Tara Back to Iaşi". Tara se întoarce la Iaşi după o primă expoziţie, organizată în luna octombrie 2006, în cadrul proiectului "Iaşi, identitatea unui oraş". "Tara Back to Iaşi" se înscrie în demersul artistic susţinut de artist în cadrul expoziţiilor "Black Rumania", "Apocalyptic for Everybody", "The Marranos".

"Arta lui Tara provoacă, iar provocarea în arta contemporană reprezintă una din sursele majore de dezbatere din istoria artei (...). Imaginile propuse de Tara reprezintă adesea un protest brutal la realităţile cotidiene. Tara ia o atitudine faţă de lumea care-l înconjoară, de instituţiile care ar trebui să-l protejeze, de cei care-l acuză şi de cei care-l sprijină", apreciază Diana Dochia, curator Anaid Art Gallery din Bucureşti. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 28 martie 2007. Sorin Tara s-a născut pe 17 ianuarie 1975, în satul Nou, din comuna Roşia (judeţul Sibiu). Între 1996 şi 1999 a absolvit Şcoala Populară de Arte din Sibiu, secţia pictură.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite