TVR n-a reusit sa-l aduca pe Sting la Cerbul de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- recunoaste Irina Radu, directorul festivalului

Data desfasurarii editiei din acest an a Cerbului de Aur se afla sub semnul incertitudinii. Inca se duc tratative cu vedete internationale care ar putea avea un loc disponibil in agenda lor de concerte si care sa se incadreze in bugetul Televiziunii Romane. Irina Radu, directorul festivalului, a afirmat ca, pe viitor, TVR este dispusa sa se ocupe singura de organizarea Cerbului de Aur.
- Pe ce criterii va bazati in alegerea vedetelor pentru recitaluri si la ce nume v-ati gandit pana acum?
- Ca in fiecare an, ne orientam dupa considerente cum ar fi impactul la publicul din Romania, prezenta lor in topurile romanesti si internationale, frecventa de difuzari radio, mail-uri de la telespectatori, parerea redactorilor muzicali din radiouri si televiziune si, evident, posibilitatile noastre bugetare. Putem spune cu cine nu am reusit: Sting, care si-a anulat turneul european, Queen, Thalia, Seal si altii.
- Care este bugetul maxim pe care TVR il va aloca pentru Cerbul de Aur?
- Din pacate, este acelasi de cativa ani - 1 milion de euro, desi toate preturile au crescut - de la cazari la servicii, de la artisti la transportul international.
- Cum se va repozitiona ca eveniment cultural festivalul dupa pierderea de imagine de anul trecut? In ce vor consta noutatea si prospetimea lui?
- Anul trecut nu a fost cea mai buna editie. In acelasi timp stim ca, indiferent cat ne-am stradui, vor exista oricum critici. Noutati vor fi in scenografie, in regie si jocul de lumini, in premiile pentru videoclip si altele.
- Care sunt problemele autoritatilor brasovene si ale MCC ce au determinat conducerea TVR sa organizeze pe cont propriu acest festival? Au fost dificultati de comunicare intre institutii, animozitati?
- Nu am solicitat bani Ministerului Culturii. E unul dintre ministerele cu mari probleme financiare si atata timp cat teatrele, muzeele, publicatiile de cultura au probleme, e de datoria noastra sa ne asumam acest eveniment care este al Televiziunii Publice. Ce a deranjat TVR-ul este ca se incearca impingerea festivalului pe un stadion si ca nu exista bani alocati pentru acest eveniment. Personal, nu sunt o fire conflictuala. Iau datele, le analizez ca atare si propun anumite lucruri. Raspunzand de banul public, trebuie sa-l folosim cat mai bine pentru public, nu pentru orgolii sau altceva.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite