Suspansul atinge cote maxime!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două romane poliţiste, „Pisica“ şi „Casa de pe canal“, apar într-un singur volum.Georges Simenon este următorul nume care îmbogăţeşte cu aventură şi tensiune colecţia celor „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.

Cel de-al 35-lea volum al colecţiei va fi distribuit împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Belgianul Georges Simenon (1903-1989) este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură poliţistă din lume.

A scris în franceză şi a publicat peste 200 de romane, care au fost traduse în peste 50 de limbi. Cărţile sale s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare.

A fost unul dintre cei mai prolifici autori, fiind capabil să scrie între 60 şi 80 de pagini pe zi. 75 de romane şi 28 de povestiri l-au avut drept personaj principal pe celebrul inspector Maigret.

Actori mari în ecranizări de succes

image

Volumul „Casa de pe canal“ („Le maison du canal“) a fost publicat prima oară în anul 1933, iar „Pisica“ („Le chat“) a apărut în anul 1967.

Cel din urmă roman a fost ecranizat în 1971 de regizorul Pierre Granier-Deferre. Filmul îi are în distribuţie pe Jean Gabin şi Simone Signoret. Georges Simenon a murit în 1989 la Lausanne, în Elveţia, la vârsta de 86 de ani.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite