Superstarurile teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional de Teatru (FNT) (30 octombrie – 7 noiembrie, Bucureşti) are astăzi o zi plină de evenimente importante.

De la ora 10.00, la Fundaţia Lowendal au fost programate o conferinţă despre reputatul regizor polonez Krzysztof Warlikowski şi o lansare de carte: „Krzysztof Warlikowski - Teatrul sfâşiat", în prezenţa specialiştilor George Banu şi Piotr Gruszczynski. La ora 13.00, la UNATC „I.L. Caragiale" va avea loc o conferinţă susţinută de regizorul american Lee Breuer.

Seara au fost programate spectacole-vedetă ale festivalului. De la ora 18.00, la Teatrul Odeon, trupa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va prezenta „Strigăte şi şoapte", de Ingmar Bergman, în regia lui Andrei Şerban. În acelaşi timp, tot de la ora 18.00, se va desfăşura spectacolul „Dibuk", după Szymon Anski şi Hanna Krall, în regia lui Krzysztof Warlikowski, producţie a TR Warszawa (Polonia).

Reprezentaţia va avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. La Sala Atelier a aceleiaşi instituţii de spectacol, trupa Studio M din Sfântu Gheorghe va prezenta, de la ora 20.30, o variantă fără cuvinte a piesei „Hamlet", după Shakespeare, în regia lui Uray Peter.

Opera Naţională Bucureşti va găzdui, de la ora 21.00, spectacolul inovatorului regizor Rodrigo Garcia, „Interzis accesul animalelor", pus în scenă la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara. Tot la ora 21.00 se va juca în Sala Izvor a Teatrului Bulandra „Hey, Girl!", un spectacol de Romeo Castellucci (Italia).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite