Stieg Larsson mai avea puţin de scris la al patrulea roman din seria „Millennium“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kurdo Baksi, fost coleg cu autorul Trilogiei „Millennium”, spune că a văzut manuscrisul pe care acesta n-a apucat să-l încheie

Prezent la Târgul Internaţional de Carte de la Edinburgh, Kurdo Baksi, autorul unui volum de memorii intitulat „Prietenul meu Stieg Larsson“, a susţinut, potrivit cotidianului „The Guardian“, că Eva Grielsson, partenera scriitorului, i-a arătat manuscrisul la care acesta lucra. Este vorba despre un al patrulea volum, în mare parta gata, din seria „Millennium“.


Kurdo Baksi, jurnalist, ca şi romancierul suedez devenit celebru după moartea survenită  în 2004, susţine că această carte netipărită ar fi „ideală pentru un film hollywoodian“. Pe de altă parte, ziarisul care a fost coleg cu Stieg Larsson nu vede cu ochi buni posibilitatea ca manuscrisul să fie încheiat de alţi scriitori care să copieze stilul suedezului. Baksi a mai mărturisit să romancierul intenţiona să scrie, de fapt zece romane.

Eva Grielsson, partenera de viaţă a lui Stieg Larsson, a contrazis mărturisirea lui Baksi, susţinând că romanul la care lucra scriitorul când a încetat din viaţă în urma unui atac de cord este gata numai 30%, că are în jur de 200 de pagini şi că „nu se leagă“. Manuscrisul există într-un fişier din computerul personal al autorului, acum în proprietatea  lui Grielsson.


Seria „Milleninnium“ a autorului suedez Stieg Larsson,  publicată după moartea scriitorului, survenită în 2004, este alcătuită din volumele „Bărbaţi care urăsc femeile”, „Fata care s-a jucat cu focul” şi „Castelul din nori s-a sfărâmat”. În 2008, sceste romane au fost printre cele mai vândute din patruzeci de ţări, vânzările depăşind 28 de milioane de exemplare. Seria figurează şi acum pe lista bestsellerurilor din America.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite