VIDEO Stagiune teatrală de vară cu spectacole de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe teatre din România şi-au închis porţile, dar există şi instituţii care vor prezenta în sezonul estival comedii sau tragedii pentru public plătitor sau cu intrare liberă. „Egoistul“, în regia lui Radu Beligan, „Faust“, montat de Purcărete sau „Vizită la tata“, în viziunea lui Dabija sunt spectacolele notabile ale verii.

Deşi stagiunea Teatrului Naţional din Bucureşti s-a încheiat, Radu Beligan refuză să-şi ia vacanţă. Regizorul va prezenta „Egoistul", spectacol în care deţine şi rolul principal, la Palatul Naţional al Copiilor din Capitală, la 26 iulie, de la ora 20.00. Piesa scrisă de Jean Anouilh a fost punctul de pornire pentru o producţie care a depăşit 150 de reprezentaţii la Teatrul Naţional Bucureşti şi care îi mai are în distribuţie pe Lamia Beligan (fiica actorului), Damian Crâşmaru, Medeea Marinescu, Sanda Toma ş.a.

Personajele vorbesc despre iminenţa morţii, despre patima iubirii şi confortul periculos al căsniciei, despre relaţia profundă dintre părinte şi copiii săi, despre prietenie, egoism şi bolile necruţătoare ale umanităţii. Biletele pentru reprezentaţia de la Palatul Copiilor se împart în două categorii, cu preţuri de 70 de lei şi 50 de lei şi se pot comanda online, la adresa www.vreaubilet.ro.

Teatrul Metropolis din Bucureşti va avea o stagiune în mişcare, mai aproape de publicul dornic să vadă teatru relaxant. Teatrul Itinerant Metropolis va prezenta în fiecare weekend din lunile iulie şi septembrie spectacole în parcurile bucureştene, sub conceptul de „teatru mobil".

Teatru în cort

Luna aceasta, de la ora 19.00, teatrul vă invită în cartierul Titan - Parcul A.I. Cuza (fost IOR), la comedia „A fi sau a nu fi", de Lyle Victor Albert, în regia lui Alexandru Jitea, care va fi prezentată în zilele de 9, 10, 16, 17, 23 şi 24 iulie, în cort, cu aer condiţionat. Preţul unui bilet este de 10.60 lei. În 18 iulie, acelaşi spectacol se va juca în Parcul Crângaşi (sector 6) şi Parc Bazilescu, în 25 iulie, de la ora 20.00, iar intrarea va fi liberă, pentru că se joacă în spaţiu deschis. Din distribuţie fac parte Vlad Corbeanu, Mihailo Milenkoski, Roxana Ivanciu ş.a.

Până la 31 august, la Teatrul Naţional „Radu Stanca" din Sibiu vor fi prezentate spectacole precum „Faust", în regia lui Silviu Purcărete (16 şi 17 iulie, ora 22.00, Hala Balanţa), „Un tramvai numit Popescu", în regia lui Gavriil Pinte (17 iulie, ora 14.00, în tramvai, Sibiu-Răşinari şi retur) sau „Cum s-a lecuit suferinţa domnului Mockinpott", în regia lui Szabo K. István, la secţia germană (6, 7 şi 8 august, ora 21.00).

Teatrul Naţional din Timişoara va prezenta luna aceasta trei premiere: la 14 iulie, la Sala Studio 5 „Iaacovi şi Leidental", de Hanoch Levin, în regia Mihaelei Lichiardopol, la 17 iulie, de la ora 22.00, în Parcul Civic, „Romeo şi Julieta", în regia lui Rahim Burhan (intrarea liberă) şi la 18 iulie, în Sala 2, spectacolul „Vizită la tata", în decorurile lui Helmut Stürmer, cea mai nouă creaţie a lui Alexandru Dabija, după un text al lui Roland Schimmelpfennig.

Ce mai e prin Bucureşti

Clubul Green Hours 22 ­jazz-café, de pe Calea Victoriei, va intra în renovare generală până la 1 august, iar reprezentaţiile teatrale se vor muta în Grădina Green. La Clubul La Scena din Bucureşti va avea loc mâine, de la ora 20.00, premiera „Şoc! Mă mărit cu un zoofil!", în regia lui Cătălin Bugean.

Teatrul tinerilor

La Alexandria puteţi merge să vedeţi Festivalul Ideo Ideis, între 6 şi 15 august, unde trupe de liceeni din Bucureşti, Botoşani, Timişoara sau Sfântu Gheorghe vor prezenta piese de Caragiale, Ionesco sau Gombrowicz.

Comedie cu Alexandru Arşinel

„Vara nu-i ca iarna", spectacolul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase", va fi prezentat în aer liber, în Grădina de Vară „Herăstrău", din iulie până la 1 august (10, 11, 12, 15, 17, 18, 24, 25, 31 iulie şi 1 august), de la ora 20.00. În spectacolul regizat de Biţu Fălticineanu joacă actorii Alexandru Arşinel, Alexandru Lulescu, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru ş.a. Producţia cuprinde cele mai reuşite momente artistice selectate de-a lungul anilor din repertoriul teatrului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite