Spectacolele zilei, la Festivalul de Animaţie de la Teatrul Ţăndărică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în România, directorii teatrelor pentru copii se vor întâlni, în cadrul "Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie. Bucurii pentu copii. Spectacole de colecţie." pentru a analiza situația produsului teatral.

Astăzi, de la ora 20.00, Teatrul Ţăndărică va organiza o reuniune numită „Bursa de spectacole", care are ca scop ridicarea competitivității produsului cultural românesc la nivel naţional.

Vor fi prezenți managerii instituțiilor de profil din Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Ploiești, Târgu Mureş, Timişoara, Buzău, Bucureşti. Se dorește o dezbatere deschisă, onestă despre starea teatrului de animație, despre deschiderea lui spre lume, despre dilema existenței unei "crizei" sau a lipsei ei. Dezbaterea se va purta în prezența juriului festivalului şi a cronicarilor de teatru.

Cei prezenți vor face totodată o evaluare a momentului actual al teatrului de animație și se vor căuta soluții pentru ca spectacolul de animație să fie competitiv. De asemenea, se va vorbi și despre UNIMA România (Uniunea Internațională a Păpușarilor), despre împliniri și neîmpliniri, despre rolul acestei uniuni profesionale în viața teatrelor de profil.

Lumea păpuşarilor şi a circului

Ziua de azi a debutat cu spectacolul Teatrului Vasilache din Botoșani intitulat „La circ", o reprezentație dinamică ce îmbină misterioasa lume a circului cu tehnica teatrală, o explozie de veselie și culoare.

Workshopul „Aici, acolo", începe la ora 14.00 şi este un program de introducere concretă a universului intercultural în lumea copiilor între 3 și 11 ani, creat de Eugenia Barbu, actrița Teatrului Țăndărică și A.C.T.O.R.

De la ora 17.00 va fi organizată conferinţa lui Mihai Gruia Sandu despre Tehnica clovnului, unde cunoscutul actor, regizor și profesor va face o incursiune în lumea puțin cunoscută a acestui personaj pe care cu toții credem că îl cunoaștem foarte bine, dar de fapt nu știm de unde vine.

La ora 19.00, artistul păpușar spaniol Toni Rumbau va prezenta spectacolul, „Cu mâinile pline", care îl are protagonist pe "fratele" lui Vasilache, aducând în acelaşi loc teatrul de umbre și folosind un limbaj vizual deosebit.

Programul zilei

Marți 29 noiembrie
Ora 10:00
LA CIRC
Teatrul pentru copii și tineret Vasilache, Botoșani, România
Autor: Florin Iftode şi Claudiu Gălăţeanu
Regia: Florin Iftode şi Claudiu Gălăţeanu
Scenografia: Raluca Deleanu
Muzica: Constantin Panaite
Distribuţia: Marius Rusu, Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Anamaria Chelariu
Peste 3 ani; 50 min

Ora 14:00
Workshop: AICI-ACOLO - Atelier de educaţie interculturală

Ora 16:00
Proiecţii video

Ora 17:00
Conferință: Mihai Gruia Sandu - Tehnica clovnului

Ora 19:00
CU MÂINILE PLINE
La Fanfarra, Barcelona, Spania
Creaţie, regie şi interpretare: Toni Rumbau
Păpuşi: Mariona Masgrau
Coregrafie păpuşi: Margarida Carbonell
Alte decoruri şi costume: Nuria mestres
Ecran cu umbre: Raquel Bonillo
Adulți; 50 min, în spaniolă

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite